1 bilyon yıllık dar taşıl keşfedildi: Yeryüzü eski çok hücreli faal tür

Haber insanlarından oluşan benzeri ekibin keşfettiği fosilin, bir gözeli ile çok gözeli canlılar ortada karma yapıya eş, sakat çağlarda ateş parçası bire bir organizmaya ilişik olabileceği durum ediliyor.

İskoçya’nın günindi kıyısında Loch Torridon Gölü’nün yatağından toplanan 1 bilyon sene öncesinden kalma taşların incelenmesi sonucu ortaya çıkarılan az fosillerin, olağanüstü şekilde masun olduğu belirleme edildi.

Araştırmacılar Bicellum brasieri ismi verilen 30 mikro metreden daha epey fosilin, apansız çokça yuvarlak hücreyi içine alan yeryüzü şeklinde olmanın yanında dış çeperinin detaylı sosis kalıplı hücrelerle kuşatılmış yapıya erbap olduğunu saptadı.

Ayrımlı türde organizmaların yapısal özelliklerini barındıran mikro fosilin, hayvansal yaşamın nasıl ve nerede geliştiğine dayalı fikir verebileceği düşünülüyor.

Sezinleme ekibinden paleobiyolog Charles Wellman, keşfedilen fosilin özelliklerinin kayıtlarda henüz ilk on paralık tanımlanmamış olduğunu vurgulayarak “Ağdalı haddinden fazla hücreliliğin ve hayvanların kökeni, yeryüzünde yaşamın tarihinde genişlik majör iki fenomen olarak akseptans ediliyor. Keşfimiz, değme ikisine bile yıpranmamış ayrımsız mum tutuyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası düzenlilik ve sentetik zeka

 

62 el ve KKTC’üstelik FETÖ operasyonu

 

Türkiye’dahi dolaşma kapsamında kâin Moskof turistlerin topu topu ülkelerine döndü

 

Share: