DSÖ: Sigara zımnında herhangi bir sene 65 bin çocuk ölüyor

Dünyadaki çocukların kısaca yarısının, kötü dumanına maruz kaldığı ve rastgele sene 65 bin çocuğun tor içiciliğin posta açtığı solunum yolu enfeksiyonları yüzünden 5 yaşından evvel yaşamını yitirdiği açıklandı.

AA’nın 9 Gücük Ay Dünya Sigarayı Bırakma Haset dolayısıyla Sağlık Bakanlığı Ahali Sağlığı Umumi Müdürlüğünden edindiği bilgiye bakarak yaman ürünleri, akciğer kanseri özellikle girmek için kanserler, önsezi yaradılış hastalıkları, KOAH üzere birçok önlenebilir çor ve erken ahiret yolculuğu sebepleri ortada önceki sırada kayran alıyor.

Yaman ürünleri, hoppadak kullanan kişinin değil, etrafındakilerin dahi sağlığına engel veriyor. DSÖ verilerine bakarak dünyada her sene 8 milyondan çok sevimli kötü ürünü kullanımına vabeste sebeplerle hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin 1,2 milyonu duman ürünlerinin dumanına maruz kalınması sonucu gerçekleşiyor.

DSÖ’nün tahminlerine göre dünyadaki çocukların kestirmece yarısı duman dumanına maruz kalıyor ve her yıl 65 bin çocuk çekingen içiciliğin kat açtığı teneffüs yolu enfeksiyonları sebebiyle 5 yaşından önce hayatını kaybediyor.

Çekingen içiciliğin bozukluk olduğu afiyet sorunlarının ve ölümlerin önlenmesinde, kamuya münhal tutkun alanların beraberinde özel ev ve arabalarda dahi kötü ürünlerinin kullanılmaması önem taşıyor.

Kötü ürünlerinin topu sağlığı tehdit ediyor

Duman endüstrisi vasıtasıyla esrar bağımlılığının sürdürülmesi ve tüketimin azalmasının önlenmesi için sigara, yaprak sigarası ve piponun birlikte elektronik sigara, dumansız kötü ve nargile kabil ürünler birlikte sunuluyor.

Tamlık bu mahsulat sigara gibi kanser ilkin girmek için birçok önlenebilecek kronik hastalığa, sağlığın bozulmasına ve hayat kalitesinin kaybına etmen oluyor. Hem yaşama hem de ülke ekonomisine beis veren tütün ürünü kullanımına sınırlanmış mecmu konuşu kaybın yıllık 1,4 trilyon dolar olduğu anlayış ediliyor.

Yaman kullanımı güneş tacı sürecini ağırlaştırıyor

Yaman ürünü kullanımının bağışıklık sistemine uymazlık verdiği, umumi kendisine akciğerlerin defans mekanizmasını bozduğu, akciğer ve art teneffüs yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini artırdığı biliniyor.

Bilimsel çalışmalar, duman kullanımının korona virüse yakalanma ve hastalığın kısık temaşa riskini artırdığını gösteriyor. Tütün kullananlarda Kovid’e bağlı batar ve değişik komplikasyonların oluşumu ile ahiret yolculuğu riski bile artırıyor.

İlk günden itibaren akciğerler ve kalpte değiş başlıyor

Esrar kullanımı birçok çor, suç ve er ölüme bozukluk oluyor. Sigaranın bırakıldığı önceki günden itibaren akciğerler ve kalpte değişim başlıyor. Efdal önsezi atış hızı, zaman dolaşımındaki karbonmonoksit seviyesi normale dönüyor, kan basıncı düşüyor ve zamanla bağışıklık sistemi güçleniyor. 2 ila 12 hafta zarfında deveran düzeliyor, akciğer kapasitesi artıyor, öksürük ve nefes darlığı azalıyor.

Sigaranın ızdırap etkileri 3 nesil bilahare dahi ortaya çıkabiliyor

Türkiye, Avrupa’de yer haddinden fazla sigara içen ikinci mutluluk

Avrupa’da Omikron yüzünden çocukların hastaneye yatış oranları artıyor

 

Share: