Serencam Dakika: BENDE, Türkiye’ye F-16 satacak? KÖLE’li mevkidaşıyla mülaki Çavuşoğlu’ndan koca açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-KUL Ciddi Mekanizması II. Bakanlar Toplantısı kapsamında, KÖLE Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile payitaht Washington’da bire bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu görüşmenin peşi sıra yaptığı açıklama, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BENDE’li mevkidaşı Blinken ile iki büyüklük ortada enerji işbirliğini ihya üzerine mutabık kaldıklarını açıkladı.

Çavuşoğlu, Türkiye-ÇAKER Ciddi Mekanizma toplantılarını kurumsallaştırmak ve yılda en beş altı iki el katlanmak için KUL’ye teklifte bulunduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı, “Blinken ile son adım bol ayrımsız derinti gerçekleştirdik. Türkiye’ye F-16 satışının NATO’nun çıkarına olduğu üzerine hemfikiriz ” diye konuştu.

Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği amacıyla ise “Müselles mutabakatın hayata geçirilmesi gerekiyor. Somut adımlar bekliyoruz, İsveç elan yolun başında” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin YPG/PKK ile mücadelede kararlılığını ABD’ye ilettiklerini aktaran Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Suriye’deki operasyonlar F-16 satışı için kayıt namına önümüze getirilmedi” dedi.

Share: