Afetlerin küresel sigortacılara faturası 40 bilyon dolar

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ DUYUM SERVİSİ

Yangınlar, KÖLE’da ve Avrupa’bile yaşanan kış fırtınaları ve hortumlar 2021’mağara evvel yarısında global sigorta şirketlerine kestirmece 40 milyar dolara servet oldu. Sigorta şirketleri son on yılda tabii kıran zımnında yapılan tazminat başvurularında, yıla en kırıcı başlangıcı yaptı. Reasürans grubu Swiss Re, felaketlerin yaşandığı yerlerde abuhava değişikliği ve çabuk kentleşme nedeniyle ortaya sâdır aşırı albeni olaylarının, “saf kıyamet dolayısıyla yaşanan kayıplardan çok elan erdemli kayıplara” hastalık olduğunu söyledi.

2011 yılında Japonya ve Yıpranmamış Zelanda’yı vuran depremden bu yana yer erdemli önceki çeyrek kayıpları kaydedildi. Şimal Amerika’nın şita fırtınası Uri sigorta şirketleri amacıyla kestirmece 15 bilyon dolarlık kayba hastalık oldu ve bu gelgel olayının yarattığı yeryüzü balaban kayıp namına kayda geçti. Swiss Re yılın ikinci yarısında yapılacak ödence başvuruları için rastgele tahminde bulunmamış olsa bile, rekor zayiat üzere “koşulların uygun” olduğu söylendi.

Grubun Doğal Kıyamet Başkanı Martin Bertoff, orak ayı ayında Çin ve Avrupa’de görülen nazik dominant olaylarına işaret ederek hortum sezonunun henüz açılmadığını belirtti. Yalnızca Almanya’bile sigorta şirketleri geçtiğimiz kamer yaşanan sel felaketi zımnında 4,5 bilyon euro ila 5,5 milyar euroluk ödence başvurularının gelmesini bekliyor. Financial Times’ın haberine bakarak çarşamba günü Aon’dan yapılan açıklamada bunun “cemi zamanların yeryüzü efdal muteber hava olayı olma ihtimalinin yüksek” olduğunu söyledi.

Tıpkı zamanda Avrupa’nın akıbet 40 yılda bildirme efdal kibar natürel afeti olma ihtimali da bulunuyor ve 1980 yılında İtalya’daki Irpinia depreminin tezelden ardından geliyor. Bertogg ayrımsız zamanda depremlerin evet birlikte fırtınaların yarattığı mali etkiyi yaratmayan felaketlerin ya üstelik “tali tehlikelerin” tehdidinin üstelik yükseldiğini söyledi. Bunlardan kaynaklanan kayıpların dahi 1 milyar dolara yaklaştığını belirtti.

Mütezayit maliyetler ekstrem gelgel olaylarının, kişi büyümesi ve yapılaşmayla birleştiğinde sigortacılık sektörünün her an artan bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre tabii ve insanların illet olduğu afetlerden kaynaklanan toptan ekonomik kayıplar 2021’in önceki yarısında 77 milyar oldu ve 10 yıllık ortalamanın altında gerçekleşti.

Swiss Re’ye göre neredeyse 4,500 dirilik hayatını yitirdi ya bile kayboldu. Mali zarara müteveccih tahminler bile Birleşmiş Uluslar’in iklim değişikliğine yönelik raporunun arkası sıra geldi. Raporda insan aktivitesinin sonucu olan iklim değişikliğinin “kararsızlık götürmez” kanıtlarından bahsedildi. Sigorta şirketleri, karbon salınımının okkalı olduğu aktivitelerden desteğini çekme üstüne yatırımcıların ve aktivistlerin baskısı altında.

Bu baskılar ise 2050 yılı üzere konulan merdiven gazı emisyonlarını sıfıra tenzil hedefleriyle birlik taşıyor. Temmuz ayında Avrupa’nın aralarında Axa, Aviva ve Generali’nin üstelik bulunduğu sekiz sigortacılık grubu Kesin Rate Sigortacılık Birliği ismiyle tıpkı kadem başlattı ve sigorta ile ikili sigorta portföylerini 2050 hedeflerine iblağ sözü verdi.

Generali’nin CEO’su Philippe Donnet geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “katıksız afetlerin sıklığı ve boyutu anbean artarken, az çok acil tıpkısı durumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor” dedi. Bertogg sigortacılık sektörünün önümüzdeki 20 yılda mütezayit tabii afetlerden kaynaklanacak maliyet artışını karşılayacak kapasiteye erbap olması gerektiğini söyledi. Ancak sigorta satın almanın hesaplı olmaktan çıkacağı durumların dahi artma göstereceğini belirtti.

Temmuz’da bölük satışlarında yarı yarıya düşüş!

 

Fransa’dahi başıboşluk oranı hafif geriledi

 

Garp Karadeniz’birlikte hâkim: Can kaybı 27’ye yükseldi

 

Share: