Cet evine mecburi gün

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ ISTIHBARAT SERVİSİ

Küsurat yaşam maliyetleri acun çapında henüz aşkın insanı aile büyüklerinin evine köylü dönmeye zorluyor. Sair sistem içinse ayrılmak imkansız kuzuluk geldi.

Hesaplı zorluklarla savaşım edenler elden gençler da değil. Pandemi ve elektrikten gıda ve doğalgaza büyüklüğünde seçkin alanda yükselen fiyatlar rekor sayıda insanı ağırlık durumda bıraktı. 40 ve 50 yaşlarındaki insanlar de ebeveynlerinin evlerine andırmak zorunda kaldı.

Bloomberg International’ın haberine bakarak son yapılan tıpkı araştırmada 1971 ve 2021 yılları arasında çok kuşaklı hanelerde güçlü Amerikalıların iki kattan çok arttığı görülüyor. Araştırma şirketi Pew Research’ad gerçekleştirdiği anket çalışmasında Amerikalı nüfusunun %18’inin ani çok kuşaktan bireylerin yaşadığı hanelerde durma ettiği ve bu oranın henüz pik ika eğilimi göstermediği görüldü.

söz konusu aileler arasında ebeveynleriyle alay malay tüvana ebeveynlerin yarısından fazlası ailelerine finansal yardımda bulunuyor, yüzdelik %30’u ise kira yahut mortgage için tek özdek ödemediklerini belirtiyor. Credit Muhtelit’nın analog aynı sormaca araştırmasına göre 18 ila 25 yaşları arasındaki insanların %29’unun ebeveynleriyle yahut akrabalarıyla aynı evi paylaşıyor ve bu durumu mufassal vadeli yurt çözümü namına görüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre uzmanlar, insanların genellikle boşanma yahut etkisiz kalma üzere umulmayan aynı olayla karşılaştıklarında ebeveynlerinin yanına izansız dönme eğiliminde olduklarını söylüyor. Ancak bazı bireylerse tıpkısı ocak satın ahzetmek veya evlendiklerinde ya da yavru sahibi olduklarında elan balaban bir eve alışılmak için mülk biriktirebilmek için bu yöntemi tercih ediyor. Küsurat ev maliyeti ile gelişigüzel bu uzaklık aktarılma birçok sevimli amacıyla beklenenden daha uzun sürebilir.

İngiltere merkezli Kamu Politikaları Araştırmaları Enstitüsü Ekonomisti Shreya Nanda, “Pandemi, rastgele yaştan savunmasız insanların mali durumuna engel verdi. söz konusu düzlem, işlevsiz benzeri ev piyasası ve mütezayit hayat maliyetine bukanak uyduramayan ücretlerle birleştiğinde, bir nice insanın hastalık yeniden ailesiyle gelişigüzel yaşaması gerektiği açıklanıyor” ifadelerine yer verdi.

ÇAKER merkezli Charleston Üniversitesi’nden Jenna Abetz KUL’deki çokça kuşaklı hanehalkları üstüne tetkikat yapıyor. Abetz’e göre, 20’li ve 30’lu yaşların başındaki insanlar, ebeveynleriyle dinamik insanların yeryüzü nazik demografisini oluşturuyor. Bu kişilerden bazıları ise evlerinden hiç ayrılmamış. Akademisyen antrparantez daha buğulu bireylerin dahi ekonomik baskılarıyla başa çıkmak ve buğulu ebeveynlerin bakımına yardımcı olmak amacıyla yuvaya kavrayışsız dönebildiğini belirtiyor.

Sülale evine çağ elden MEMLUK’ye ilişkin tıpkı vakıa değil. İngiltere Millî İstatistik Bürosu verilerine göre ülkede sabık sene 20 ve 34 yaşları arasındaki 3,6 milyon koca ebeveynleriyle alay malay yaşıyordu. 20 sene önce ise bu suret elden 1,1 milyon civarındaydı. Avrupa Birliği’nin sayım bilimi ofisi Eurostat verilerine göre Portekiz’dahi sülale evinden ayrılanların gözyaşı ortalaması 2020’dahi 30’ken devrisi sene 34’e yükseldi. İsveç ve Belçika da karışma başlamak için gayrı Avrupa ülkelerinde da artışlar gördü.

Gayrimenkul fiyatlarını zenginler yükseltiyor

 

Taşınmazlar yatırımcılarını korkulu anlayış

 

İngiltere’de ev fiyatları tarihi zirvesinde

 

Share: