Diş macununu ıslatmayın

 

 Diş macununun ıslatılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, yemeklerden lahzada sonradan dişlerin fırçalanmasını ise kaynak etmiyor.

Memorial Etiler Tababet Merkezi Diş Hastalıkları Bölümü’nden Dt. Hacer Esved Alireisoğlu, yemeklerden süratle sonraları dişleri fırçalamak besinlerdeki asitlerin ağızda dağılmasına illet olduğu amacıyla dişleri zayıflattığını belirterek, dişlerin yemeklerden sunu bir iki aynı saat sonra fırçalamanın daha akla yatkın olduğunu söyledi. Türkiye’birlikte munsap ve diş sağlığına yeterince önem verilmediğini kaydeden Alireisoğlu, diş sağlığı üstüne yapılan hataları şöyle sıraladı: “Diş macununun bilinenin aksine suyla ıslatılmaması gerekir. Islanan diş macunu etkili maddesini kaybeder. Diş macunu leblebi tanesi büyüklüğünde
kullanılmalıdır. Unutmayalım ki diş macunu hoppadak diş fırçalamayı kolaylaştırıcı tıpkı ajandır.”

“HANGI KADAR INCE FIRÇALARSAM O KADAR İYİ” DİYE DÜŞÜNMEYİN

“Diş temizliği üzerine aşina yanlışlardan biri bile, dişleri ayrintili süre ve kaba şekilde fırçalayarak imdi bakteri öldürüldüğü inancıdır. Yapılan araştırmalar 2 dakikayı aşan fırçalamanın artık bakteri öldürmediğini gösteriyor. Dişlerin günde yeryüzü bir iki bire bir misil 2 dakika süreyle çok sert olmadan fırçalanması ve diş ipi kullanımıyla ülküsel tıpkısı diş temizliği sağlanabilir. Sigara, öz ve kahve tüketimi aşkın olanlarda meydana gelen açkı pası kokuya neden kabil. Bu durumda dişler fırçalandıktan sonraları dili birlikte fırçalamak gerekir.”

ARITICI GIDALAR TÜKETİN

“Doğal diş fırçası kendisine tanıdık elmanın yanı sıra çiğ yeregeçen, patlamış akdarı ve kereviz hele aşındırmak aralarında tüketildiğinde mekanik tıpkı katışıksızlık sağlayacaktır. Sabahları elma sirkesiyle gargara yapın ve sonradan dişlerinizi fırçalayın. Yavşak, lekelerin bulunmayan olmasına, dişlerinizin beyazlamasına ve diş etlerinizdeki mikropların ölmesine yardım kıymet.”

AĞIZ KOKUSU İÇİN KIRAATHANE ÇEKİRDEĞİ ÇİĞNEYİN

“Dudak kokusu yevmiye yaşamda insanı içtimai ve ruhsal olarak etkileyen ayrımsız rahatsızlıktır. Keder gaga kokusu, hem kişiyi etkiler hem birlikte çoğu ant mahçubiyete etmen olur. Uç boşluğunda güçlü bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler dokunaklı kokuya defa çevirici. Kiraathane çekirdeği çiğnemek bu sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Hint Bademi çekirdeğindeki antibakteriyal muhteva dolayısıyla, çikolata dişlere uymazlık vermiyor. Şekerlemeler ise dişlerin esas düşmanı. Semere sularındaki asit ise seçme cins dişe zararlı. Aynı şekilde laktoz içeren süt dahi, diş çürüklerine kez açıyor.”

YEMEĞİ PEYNİRLE SONLANDIRIN

“Kâr suları, tatlılar, kaba kıvamlı şekerler, karamel, muz gibi yiyecekler dişlerde geçersiz oluşturma riskini artırıyor. Tatlı yedikten sonra benzen, ayran içmek ve peynir aşındırmak, şekerin ve ortaya sâdır asidin dokuncalı etkilerini önler. Ph seviyesini taharri ettiğinden dişler amacıyla havari kalkan oluşturur.”

Share: