Haber insanlarından ‘kanser aşısı’ çalışması

MEÜ bünyesinde amansız hastalık çalışmaları için kurulan onkoloji grubu, amansız hastalık tedavisinde ortaya çıkan canip etkileri sunma örgen indirmek namına bakir ayrımsız tedavi yöntemi geliştirecek. Yürütücülüğünü Olgun Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Furkan Ayaz’ın yapacağı proje üzere 1 milyon TL’lik hususi bütçe ayrıldı. Kişiye katışıksız olması hedeflenen otama yöntemi ile kansere alın deli dolu bir çözüm üretmesi ve amansız hastalık ilaçlarının yan etkilerinin sunu aza indirilmesi amaçlanıyor. Doç. Dr. Ayaz, “Kişiye başmaklık ve bağışıklık sistemi hücrelerinin birkaç gibi makul bir şekilde yararlanılması tedavi etkinliğini yavaş oranda artırabilir. Projeyi üç yıl içerisinde sonuçlandırmayı ve hayvan deneyleri ile klinik denemeler aşamasına geçmesini hedefliyoruz” dedi.

‘AMANSIZ HASTALIK HASTALIĞINA KARŞI YENİ YÖNTEMLER GELİŞTİRİYORUZ’

Kanser amacıyla daha etkinliği genel mazbut ve faziletli olan aynı otama yönteminin geliştirilemediğini tamlayan Doç. Dr. Furkan Ayaz, “Işın tedavisi ve kemoterapi yeryüzü enli beğenilen amansız hastalık tedavisi yöntemleri arasında olsa birlikte yan etkileri açısından ve töz anlamda hastanın durumunun düzelmesi konularında eksiklikler taşımakta. Bu bağlamda kansere cebin yıpranmamış tedavi yöntemleri yükseltmek ehemmiyet arz etmekte. Hele immünoterapi ya bile amansız hastalık aşısı yöntemleri serencam yıllarda yetişkin ölçüde çalışılmaya başlanmıştır. Bu tedavilerde genel tasavvur esasta bağışıklık sistemi hücrelerini doğru bire bir şekilde tümör hücrelerine cebin programlamak” diye niteleyerek konuştu.

‘KİŞİYE SAF TEDAVİ İLE VÜCUDA YABANCI KİMYASAL GİRMEYECEK’

Kanser aşısı evet da immünoterapi yöntemi projesi kapsamında amansız hastalık çalışmaları alanında dört dörtlük 18 akademisyenin benzeri araya gelerek güç birliği yaptığını kaydeden Doç. Dr. Ayaz, “Proje ekibinde akciğer, meme, kolon, prostat, mebiz ve muhtelif içki kanserleri üzerinde uzmanlaşmış akademisyenler saha alıyor. Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın 1 milyon TL’lik hususi bütçe ayırdığı çalışmaları üç yıl içerisinde sonuçlandırmayı ve efsanevi deneyleri ile klinik denemeler aşamasına geçmesini hedefliyoruz. Kişiye saf bire bir otama yöntemi olacak. Formül çerçevesinde, kanserli olan doku izole edilecek ve kişinin muafiyet sistemi hücreleri hastalığa karşı dışarıda eğitip gene vücuda verilecek. Böylecene muafiyet hücreleri vasıtasıyla kanserli bölgeye katışıksız tıpkısı karşılık geliştirmesini ve aynı yeti oluşturmasını bekliyoruz. Yeti oluşturulduğunda kişilerde bu hastalığın yeniden nüksetmesi engellenecek. Buradaki esas maksat vücuda ecnebi kimyevi sokmamak. Tığ birlikte deney dizaynımızı buna göre oturttuk. Pestil ecnebi tıpkısı kimyevi alıp yan tesir ortada olmaksızın otama olmasını sağlıyoruz” dedi.

Türk doktordan lösemi üzere düş

 

Bu besinler kansere cebin savaşta direnci artırıyor

 

Share: