Hangi içkinin güneş tacı virüse karşı havari etki yaptığını belirlendi

Shenzhen (Şenzen) Kangning Hastanesi ve Güneybatı Hastanesi’den Çinli marifet insanlarının yürüttüğü araştırmanın, etanol tüketimi ile korona virüs angajmanlı riskler arasında tıpkısı angajman yakaladığı duyuruldu.

Araştırmada Britanya’nın Biobank olgun tabanından yaş ortalaması 69 olan ve 16 bin 559’u güneş tacı virüs yakalanan 473 bin 957 kişiyle ilişkin kayıtlar incelendi. Bu kişiler içki içmeyenler, eski içiciler, halihazırda içenler ve içme sıklığına bakarak gruplara bölündü.

RİSKİ TENKIS İHTİMALİ VAR

Âdeta bir cam şarabın 1.5 birim, tıpkısı boduç etanol hacmi yüzde 3.5’tan düşük biranın iki vahit sayıldığı Britanya’da haftada 14 birimden birkaç içilmesini kaynak fail kriterler, müracaat noktası makbuz. Alkollü içkilerin hiçbir türünü çok içmenin sağlıklı olmadığı uyarısını ihmal etmeyen araştırmacılar, al bade, beyaz zehir şarap ve şampanyanın korona virüs riskini kisinti ihtimali bulunduğu sonucuna ulaştı.

Frontiers mağara Nutrition isimli dergide yayımlanan araştırmaya bakarak kriterlerin üzerinde veya iki cellat üstünde kırmızı şarap tüketimi yahut kriterler dahilinde erdemli alkollü şarap tüketiminin düşük sıklığı (haftada 1–2 cam) veya kriterlerin üzerinde beyaz şarap ve şampanya tüketiminin faziletli sıklığı, güneş tacı virüse alın apotr azamet oynuyor.

Araştırmada güneş tacı virüs kaynaklı ölümlerle alkollü içki içme durumu, sıklığı, miktarı, içkilerin alt türleri ortada bağlantı olmadığı belirtildi.

ŞARAP DİKKAT ÇEKİYOR

Alkol tüketim sıklığı hangi olursa olsun, mahsus genişlik efdal fenolik mürekkep konsantrasyonlarının bulunmasından hava al şarabın Kovid’e karşı yardımcı etkisi özen çekerken, elden kriterlerin üstünde veya 2 cani üstünde tüketildiğinde koruyucu etkinin devreye girmesi, araştırmanın bire bir değişik can alıcı yanı oldu.

Fakat araştırmanın arpa suyu, elma şarabı ve Britanya’da ‘spirits’ kategorisine sokulan brendi, votka, absent, cin, rom, tekila, viski üzere içkileri sevenlere incitici haberi var. ‘Tüketimi sıklığı ve miktarı hangi olursa olsun, bira ve elma şarabı içmek Kovid riskini artırdı’ denilen araştırmada, zımnında şu tavsiyede bulunuldu:

Halk sağlığı rehberliği, bira, elma şarabı ve ‘spirits’ tüketicileri beyninde sağlıklı hayat tarzı alışkanlıklarını ve tercihli politikaları savunarak Kovid riskini azaltmaya odaklanmalıdır.

Kovid-19 ‘antikor kokteyli’ ilacının gözetme oranı muhtemelen oldu

 

Share: