Korona virüs ilacı salgının seyrini değiştirecek!

ABD’li deva şirketi Merck, COVID-19 hapının yetişkinlerde müstacel tasarruf izni talebiyle Amerikalı Gıda ve İlaç Dairesi’hangi (FDA) başvurusunu yapmıştı. İlaç, kullanıma “FDA onayı” alarak güneş tacı virüs amacıyla ilk oral antiviral umar oldu.

Avrupa Birliği’nin (SUTAŞ) merhem düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı de Merck’in ürettiği “Molnupiravir” ünlü ilacın pazarlama iznini beklemeden, evgin tasarruf için hazırlanmasını referans etti.

İngiltere onaylayan önceki talih oldu

İngiltere’nin deva düzenleyicisi kurumu ise KOVİD-19 için geliştirdiği Molnupiravir’in kullanımına onay verdi. Böylecene İngiltere aşının peşi sıra ilaca üstelik onay veren ilk mutluluk oldu.

Amerikalı The Washington Post’un haberine bakarak Merck Başkanı Robert M. Davis yaptığı açıklamada, “Molnupiravir’i dünyanın ciharıyek yanındaki hastalara olanaklı olan yer bodur sürede yaymak amacıyla hem inceden inceye hem dahi aciliyetle akıntı etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ölüm ve hastaneye kaldırılma oranını yarıya indirebilir

İlaç ve Afiyet Ürünleri Aranjman Kurumu (MHRA), Molnupiravir ilacının fazlalık tıpkısı KOVİD-19 testinin arkası sıra tür olan sunma bodur sürede ve semptomların başlamasından sonraki 5 çevrim zarfında kullanılmasını önerdi.

İngiltere’bile Lagevrio yerine adlandırılacak ilaca dair veriler, Molnupiravir’in KOVİD-19’a yakalanma riski faziletkâr olanlar amacıyla ahiret yolculuğu yahut hastaneye kaldırılma oranını nısıf yarıya indirebileceğini ortaya koymuştu.

Bağışıklık Sistemi Uzmanı Prof. Dr. Bahir Unutmaz, ilacın salgının seyrindeki beklenen etkisini TRT Haber’de değerlendirdi.

“Güneş Tacı virüsü ölümcül olmaktan çıkarabilecek benzeri merhem”

Prof. Dr. Unutmaz, onaylanan koronavirüs ilacının salgında baziçe değiştirici tıpkısı sebep olduğunu anlattı.

“Geldiğimiz nokta emniyetsiz. Hareketli ilaçların olması bilimin ve insanların zaferi diyebiliriz. Elimizde bir türlü derman vardı. Bunlar başlangıçta verildiği ahit ölümleri yüzdelik 70 oranında düşüren, antikor dediğimiz sentetik olarak üretilen vücudumuzun da ürettiği akil füzelerdi. Bu ilaçların üretiminde ağırlık vardı zira maliyetleri yüksek olan ilaçlardı. Bu yüzden üstelik çok yaygın kullanımı olmadı. Ancak, Merc’in ürettiği İngiltere’nin evvel müsaade verdiği Molnupiravir, oyun değiştirici diyebileceğimiz, salgının seyrini değiştirebilecek, ölümcül benzeri çor olmaktan çıkarabilecek benzeri kapasitede.”

“Ölümleri birden dakikasında azaltabilir yahut ortadan kaldırabilir”

Unutmaz, ilacın semptomun önce görüldüğü dönemde kullanılacağına değindi.

“Bu umar aşılama gibi yasaklayıcı değil amma gine birlikte semptomların başladığı anda virüsün hızını kesebilmesi için kullanılması gerekiyor. Herkesin kullanabileceği bire bir çare değil. Ama riziko faktörü olan hastalara bu süreçte verilirse ölümleri kolaylıkla tezelden azaltabilecek veya ortadan kaldırabilecek tıpkı ilaç.”

Tamam, Molnupiravir’in halihazırda güneş tacı virüse karşı kullanılan ilaçlardan farkı ne? Su Unutmaz, bu ilaç dışındakilerin klinik çalışmalarının yapılmadığını söyledi.

“Filhakika korona virüse direkt tartı edecek bir çıkar yol yoktu. Örneğin, Hydrokilosin ilacı kullanılıyordu ve geri çekildi. Amma bu ilaçlar klinik çalışmayla icazet almış veya faz 3 çalışması bitirilmiş ilaçlar değil. Bu çalışmalarda üstelik taharri grubu oluyor ve ölüm oranları ve etkisi buna göre anlaşılıyor. Molnupiravir ilacının ise son teşrin ayından beri çalışmaları yapılıyor. Ve sonuçları haddinden fazla kemiksiz. Ciddi hastalığı yüzde 50 düşürüyor. Ahiret Yolculuğu oranlarını ise yüzdelik 100’e mail azaltıyor. bu bakımdan antikorlar dışında ağızdan alınan evvel etken çıkar yol diyebiliriz.”

Güneş Tacı virüs ilacı, aşılama uygulamalarını bitirir mi?

Prof. Dr. Su Unutmaz, ilacın züğürt olduktan bilahare kullanıldığını fakat aşının hastalığı bulaşmaktan önlediğini da hatırlattı. Unutmaz, ancak aşılama ve tılsım bu arada kullanılırsa salgının biteceğini vurguladı.

“Gelişigüzel çıkar yol kabil bu ilacın dahi taraf etkisi tür. Herkese dahi verilemez ve maliyeti efdal. Amma tıpkısı zamanda dahi aşı gibi kesiksiz koruyamaz. Yani yemeden içmeden hastalık sırasında verilebilen tıpkısı tılsım. Ve haddinden fazla er bire bir seviyede verilmesi geçişsiz. Aşı ise çokça henüz az bire bir maliyetle üretilip vücudunuzun sizi korumasını sağlıyor. Ve tığ bu salgını yok etmek istiyorsak, aşılar ilaçlardan haddinden fazla elan koca. İlaç var diyerek aşılama olunmazsa hastalığı bulaştırmaya bitmeme ederiz ve salgın bitmez. İlaç ise aşıya rağmen sökel olan kişilerde alçak hastalığı ve ölümü bitirmeye müteveccih bire bir düzenek. Yani aşı fazlalık umar bu salgının sonu gitmek.”

Kovid-19 hapına ilk müsaade!

 

Kovid-19 hapları birkaç kamer zarfında gelebilir

 

İllere göre haftalık olay sayısı açıklandı

 

Share: