Magnezyum krizinde hafifleme sinyali!

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2007 ve 2010 yılları ortada çağ enerjisi alanında bir yatırım çılgınlığı yaşandı. Ancak bu çılgınlığın böylece, bu teknolojiler yaygınlaşarak, önderlik konumundaki Alman ve MEMLUK şirketlerinin iflasına neden oldu. Çin şirketleri tedarik zincirinin kontrolünü ele geçirdi. Devasa yatırımlar bir zamanda gündüz enerjisi panellerinin maliyetlerinin düşmesini sağladı. Bugünlerde güneş enerjisi, taşıl yakıtlarla benzer maliyetleri taşıyor.

Maliyetlerdeki bu düşüş ise, rakiplik sebebiyle sağlandı. Forbes’un haberine bakarak, elektrikli araçlar de benzer bir balona şehadet ediyor. Bu palavra patladığında bir nice yatırımcı kayıp yaşayacak. Fakat otomotiv sektörünün farkı, başlama-up şirketlerinin değil önde mevrut makine üreticilerinin iktisap şansının daha erdemli olması. Ruz enerjisi balonunda, önde gelen ABD ve Avrupa şirketleri Çin’den gelen kızgın rekabete yıprak düştü.

Elektrikli kurgu alanında, start-up şirketleri elan piyasaya sürülmeye hazır olmayan araçlar için rica topluyor. Yapmacıklı havale açıklanan şirketler arasında Lordstown, Faraday, Nikola ve ayrıksı birçok şeriklik düzlük alıyor. Bu şirketler henüz satışını gerçekleştirebilecekleri tıpkı kurgu üretmedi, hiçbir dirimlik kaynakları yok ve istihsal gecikmeleriyle tanınıyor. Başlama-up şirketlerinin vaat ettikleri araçları üretme ihtimallerinin bağan olmasının nedeni, makine üretiminin devir enerjisi paneli üretiminden çok daha ağdalanmış olması.

Bu şirketlerin balaban çoğunluğu pil ya bile otomasyon sürüş sistemleri kadar teknolojileri ihya çabası zarfında değil, bu teknolojileri entegre etmeye odaklanıyorlar. Nazik otomobil üreticileri ise elektrikli kurgu yarışında geriden gelseler bile, mühendislik süreçlerinde az çok tecrübeli. Sektörün dev isimleri elektrikli vasıta yarışında, ölçüsüz segmenti kısaca 10 yıldır Tesla’ya bıraktı.

finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dev isimler ulaşılabilir elektrikli araç üretimine odaklandı ve deminden benzinli araçlarla denk alanında rakiplik edebilecek elektrikli araçlar üretmeye hazırlanıyorlar. Avrupa’nın otomobil üreticileri şimdiden ulaşılabilir pahalı elektrikli araçları piyasaya sürmeye başladı.

Renault elektrikli aracını 37 bin dolardan, Peugeot 34 bin dolardan, Volkswagen ise 44 bin dolardan satışa sundu. Ford’un Mach-E Crossover’ı ise 43 bin dolardan satışa sunulacak. GM ve Ford elektrikli araçlara müteveccih dev envestisman planları olduğunu açıkladı.

Araba satışlarında toparlanma yavaşlayacak

 

Elon Musk yine fark attı!

 

Makine alıp satacaklar ilgi: İşte rate araçta eleştiri sıra!

 

Share: