Ortadoğu’nun sigortacılık sektörünü dönüştürecek 6 trend

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ ISTIHBARAT SERVİSİ

Küresel denetleme ve danışmanlık devinin Ortadoğu için yayınladığı ‘Sigortacılığın Geleceği’ antetli raporda, sektörü dönüştüren 6 trend belirlendi. İşte sigortacılık sektöründe kapsamlı değişimlere hastalık olan 6 ana evolüsyon.

1. Dijitalleşme

Korona virüs pandemisi şirketlerin operasyonlarında dijitalleşmeyi hızlandırıyor. Gündeş uygulayım bilimi altyapıları dahi müşterilere hizmet arz etmek ve çalışanların verimliliğini bırakmak amacıyla eleştiri ehemmiyet taşıyor.

Etkili siber düzenlilik ve dolandırıcılık karşıtı dulda önlemlerinin da riskler artarken önemi yükseliyor. Müşterilerin beklentileri ve sigorta şirketlerinin teknolojik kapasiteleri şirketlerde dijitalleşme sürecini hızlandırıyor. Sektörde dijitalleşme sürecini arz çabuk bütünler şirketler rekabet avantajı kazanacak. Bu süreçte finans sektörü da zinde ayrımsız gelişim partneri olacak ve analiz ile durum kapasitesiyle kilit tekellüf oynayacak.

2. Bakir çocuk çalışanlar

Sigorta şirketleri amacıyla uyarlanmış olma kapasitesi faziletkâr ayrımsız ekibe sahip olmak ehemmiyet kazanıyor.  Bunun sonucunda yöre planda yer kayran çalışanların dengelenmesi ve şirketlerin teknoloji ile esnek iş modellerini bir araya getirmesi gerekecek.

Alarga mesai dahi sürekli kuzuluk gelirken, siber düzenlilik, mahremiyet kadar riskleri bile beraberinde getirecek ve makro ölçüde altyapı yatırımına ihtiyaç duyulacak. İşgücünde otomasyon da müşterilerin sayısal iletişim kanallarını daha vâsi kullanmaya başlamasıyla gelişigüzel yükselecek.

3. Haddinden Fazla cepheli iş modelleri

Sigorta kurumlarının müstacelen değişen işgücüne, kamera davranışlarına ve aksiyon dünyasına bacak uydurması gerekecek. 

Yüzyüze bildirişim modeli, mevhum ortama taşınırken şirketlerin ikisi arasındaki dengeyi da yakalaması gerekecek.  Sigorta şirketleri bir zamanda faziletkâr oranda belirsizliğin hakim olduğu ortamlarda de tezce karşılık yöneltmek zorunda kalacak.

Maliyet, süreklilik ve direnç kabilinden unsurlar dahi operasyonlarda kullanılmamış bire bir düzenlemeye gerekseme duyulduğunu gösteriyor. Devamlılık ve direnç puanlama modelleri, transformasyon çabalarının kilit tıpkısı unsurunu oluşturacak.

4. Finansal direnç yapmak

Finansal direnci hatırlamak sigorta şirketlerine manevra özgürlüğü tanıyor. Sigorta şirketlerinin tam oranda likidite ve sermayeyi koruyarak operasyonlarını sürdürmeyi güvence altına alması gerekiyor. Benzeri zamanda maliyet baskılarının yönetilmesi birlikte acliyet haiz konular ortada.

finansgundem.com’un derlediği bilgilere bakarak yönetim kurullarının de ipham dönemlerinde değişmeyen ahiz süreçlerini yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Likidite, resülmal ve maliyet arasında akilane dengeyi fehmetmek yeryüzü eleştiri öge adına öne çıkma. Dönüşen yatırım stratejileri da ürem oranlarını yakından idrak etmek mecburiyetinde bırakacak.

5. İklim değişikliği

İklim riskleri de ana bir bahis yerine öne çıkıyor. Toptan yalım artarken, küresel ekonomiyi da yıldırma ediyor. Felaketlere illet olacak abuhava olayları ve pandemiler hayatın eskimemiş gerçekliği haline geliyor. Sigorta bu anlamda sosyo-hesaplı dayanım oluşturabilir ve hesaplı gelişmeyi olabilir kılabilir.

Ayrımsız zamanda şirketlerin iklim değişikliği hedeflerine ulaşması üzere bile bindi verebilir. Sigorta şirketlerinin bu nedenle yeni riskleri dahi ortaya çıkıyor. Yeni kurulan şirketler ve alternatif enerji üzere kurumlar üstelik riskleri yanında getiriyor. Karbon emisyonu erdemli olan şirketlerin da yüz yüze kalacağı finansal riskler sigorta şirketlerini üstelik zılgıt altında bırakıyor.

6. İnovasyon

Kökten inovasyon dalgalarının, sigorta şirketleri mevcut koşullara adapte olurken ortaya çıkması bekleniyor. İnovasyonda akıllıcasına hamleleri özne sigorta şirketleri veriş payı kazanacak ve yeni pazarlara girebilecek. İnovatif şirketlerin oluşturduğu yıpranmamış ekosistem, yıpranmamış dalga sigorta şirketlerinden oluşacak.

‘Dijital paraların sağlayacağı katkıdan emniyetli değilim’

 

Global istinas dolayısıyla iki şehir yaşanılmaz seviyede

 

Avrupa’nın en şişman 5 fintek şirketi

 

Share: