Yapı ruhsatı alan çatı sayısı yüzde 22,5 azaldı 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2022’nin evvel 2 ayında belediyeler eliyle yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 22,5 ve ofis sayısı yüzde 27,9 azaldı. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) almanak göz ihtiyacının 800 bin adede yaklaştığını açıklarken, TÜİK’mağara yılın birnci çeyreği amacıyla yayımladığı Yapı İzin İstatistikleri’nde  yıpranmamış konutlar amacıyla yapılan müsaade başvurularının düştüğünü ortaya koydu.

2021’mağara önce çeyreği ile kıyaslandığında 2022’nin familya ve mart döneminde belediyeler eliyle yapı ruhsatı sunulan bina sayısı yüzde 22,5, ofis sayısı yüzde 27,9, yüzölçümü ise yüzdelik 21,8’e düştü. 

“YAPI KİMYASALLARI ÜRETİMİNDE YÜZDELIK 10 ARTIŞ YAŞANDIĞINI GÖRÜYORUZ” 

İnşaattaki bu tabloya karşın yapı kimyasalları sektörünün büyümeye devam ettiğini söyleyen Seramiksan Türkiye Koca Müdürü Mustafa Akbacı, “İMSAD marifetiyle yayımlanan Çatı Sektörü Raporu’nda, 2020’da çatı kimyasalları üretiminde aynı önceki yıla göre yüzde 10 artış yaşandığını görüyoruz. Üretimin 6,15 milyon tona yükseldiği çatı kimyasalları sektörü, bu ivmeyi kullanılmamış hane arzının düşüklüğünden aldı. Çünkü yıpranmamış konut mübayaa ya üstelik kiralama hayali kuranlar, çareyi tadilatta buldu” dedi. 

“EĞİTİMLERLE İŞ KALİTESİNİ ARTIRMALARINA BINDI VERİYORUZ” 

Değişiklikler yaptıracak ev sahiplerinin zaman içre oluşabilecek yıpranma payını sunu örgen irca etmek ve konforlu dirim alanları kurmak üzere dayanıklı, sürdürülebilir malzemeler yeğleme ettiklerini nâkil Akbacı,“Sülale sahipleri daha elverişli mekanlar yaratmak için, bekâr banyo ve mutfakta değil, yekpare hayat alanlarında karoları değerlendirirken, bunları dayanmak, bina ve materyal beyninde bütünlük kurabilmek eleştiri bire bir ilke haline geliyor. Burada karo ustalarının hakikat anlamda ustalıklarını konuşturması gerekiyor. Seramiksan adına tığ birlikte düzenlediğimiz kılgılı eğitimlerle onların aksiyon kalitesini artırmalarına bindi veriyoruz” ifadelerini kullandı.

50 SERAMİK USTASINA HUSUSI UYGULAMALI EĞİTİM

Ahşap, beton, tabii taş görünümlü karoların mağaza, yatak odası kabil mekanlarda trendleri yakalarken tıpkısı zamanda kuvvetli ve hijyenik benzeri hal sunduğunu belirten Akbacı  “Büyüyen değişiklikler pazarı, kalifiye ustalara ihtiyacı dahi yanı sıra getiriyor. Biz dahi yapı kimyasalları, karo ve vitrifiye ürünlerindeki uzmanlığımızı ustalarla paylaşabileceğimiz kılgılı eğitimler düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde, seramik  alanındaki yetkinliklerini geliştirerek iş kalitesi ve rekabet açısından meslektaşlarından benzeri kadem öne geçmek talip ustalar için İzmir’deki Ödemiş bayimiz Makul Yapı hareket birliğiyle eğitim semineri gerçekleştirdik. 50 ustanın katıldığı eğitime, orya ve bina kimyasalları ürünlerinin beceri detaylarından bahsederek başladık. Ardından aplikasyon öncesi ve sonrasında özen edilmesi gereken konuları paylaştık” diyerek konuştu.

Yönetmelikte değişiklik! Beyaz Zehir Izin sahiplerine üç mahiye müddet verilecek

 

24 şehirin yarısından fazlasına beyaz zehir ruhsatı mevdu

 

Share: