ABD’de mortgage endeksleri elinin körü seyretti

MBA’nın haftalık yayımladığı ve Foreks ile paylaştığı rapora göre, satınalma endeksi yüzdelik 1,8 artışla 294,3 benek olurken,  refinansman endeksi yüzde 4,2 düşüşle 3.504,9 puana geldi.

Mortgage faizleri 30 almanak yüzdelik 3,28 (Eski yüzdelik 3,26), 15 almanak yüzde 2,67 (Önceki yüzde 2,63), 5 almanak ARM faizi yüzdelik 2,82 (Esbak yüzdelik 2,69), 30 almanak jumba faizi yüzde 3,34 (Geçmiş yüzde 3,34) oldu.

Mortgage çevre endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını kapsıyor. Bu başvurular içinde satın alma ya da refinansman amacıyla yapılan bilcümle anadan görme ve celal kurumlarına başvurularla sabit ve değişebilir faizli mortgage kredileri kayran alıyor.

MBA satınalma endeksi, tek ev konutlarının satın alınması amacıyla yapılan bilcümle başvuruları kapsıyor. Endeks, amacına uygun namına geleneksel ve amme kredileri atılmak için piyasadaki bilcümle ürünleri içeriyor. Indeks, var olan konut satışlarını gösteren inanılır bir emare adına akseptans ediliyor.  

MBA refinansman endeksi, var olan mortgage kredilerinden refinansman üzere emniyet kurumlarına yapılan bilcümle başvuruları kapsıyor. Indeks, yekpare refinansman üzere yapılan mortgage emniyet faaliyetleri üzere bol benzeri gösterge namına değerlendiriliyor.

Araştırı 12 Mart ile sona eren haftayı kapsıyor.

Düzenleme beklentisi taşınmazlar fiyatlarını artırıyor

Göz fiyatlarında acul artım!

 

Share: