Kalp hastaları güneş tacı virüs aşısı yaptırmalı mı?

Toplumsal medyada his hastalarının aşılama olmaması gerektiğine yönünde bilgiler dolaşıyor. Meğerse bu bilgilerin hiçbiri, bilimsel benzeri gerçeğe dayanmıyor.

Uzmanlar bilakis, telkih yapılması gerektiğini söylüyor.

“Aşının çor riskini zait tek özelliği bulunmayan”

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehabetli It Canlı Esen konuyla ait şunları söyledi:

“Vakayiname ihtisas hastalığı olanlar, by-pass ameliyatı olanlar, stend takılanlar amacıyla söylüyorum, ne dereceden hastalanmış olursa olsun, bunaltıcı sayrı da olsalar kesinlikle Kovid aşısı yaptırmalılar. Aşı yaptırmanın herhangi bir kalp hastalığında çor riskini artıran tek özelliği yoktur.”

 “Içki sulandırıcı aşıya bariyer değil”

Uzmanlara göre zaman sulandırıcı koparmak birlikte, aşılama yaptırmaya engel değil.

Sıhhatli, “Söz Gelişi kapak ameliyatı oldum kan sulandırıcı kullanıyorum, stent takıldı iki lime larp çağ sulandırıcı kullanıyorum, tığ aşı benzer miyiz? Hiçbir mahsuru namevcut telkih olabilirler. Sadece telkih olduktan sonradan telkih yapılan yere, parmaklarıyla birkaç zaman bedava bastırmaları belli belirsiz deri altındaki morarmaları önlemek açısından yeterli olacaktır” dedi.

Soluk sulandırıcı kullanmanın, aşının etkisini azaltacağı bilgisi birlikte gerçeği yansıtmıyor.

“Riskli gruptakiler hastalığı haddinden fazla daha yoğun geçiriyor”

Anlaşılan benzeri yaşın üstündekiler ile his hastalığı olanların, virüse yakalanmaları durumunda bu süreci yoğun geçirebilceği belirtiliyor.

Salim bu konuyla ilgilendiren şunları aktardı:

“Kronik duygu hastalığı, hipertansiyonu olan ve 65 yaş üzeri olanlarda maalesef klinik çalışma sonuçlarını izlem ettiğimizde görüyoruz kim hastanede evet de pahal bakımda yatmaları müstelzim proses henüz kırıcı geçiyor ve maatteessüf kim vefatlar dahi bu gruplarda daha çok görülüyor.”

 

Güneş Tacı virüse ‘hava durumu’ kabil izleme

 

Türkiye’üstelik kaç kişiye güneş tacı virüs aşısı yapıldı? İl toprak akıbet rakamlar

 

Share: