Coinbase’deki sorumluluk kulanıcılarını beş altı saatlik trilyoner yaptı!

Vandöz, NFT’yi satışa çıkartırken klavyede tuşlama hatası yaparak 75 ethereum adına 0.75 ethereum ile satışı başlattı ve ayrımsız bilgisayar robotunun gerçekleştirdiği hesap pusulası edilen mübayaa entelekt olarak gerçekleşerek normalde 300 bin dolara planlanan koca 3 bin dolara tamamlandı.

Eseri satın kayran ise ayrımsız ürünü 250 bin dolardan baştan satışa çıkarttı. Satıcı, hatayı izin tuşuna basarken ayırt ettiğini ancak işlemi dümbelek döndüremeden evvel satın almanın tamamlandığını belirtti. mübayaa işleminin ayrımsız bot marifetiyle gerçekleştirildiği anlayış ediliyor. Alıcının işlemi aynı an önceki sonlandırabilmek için 34 bin dolarlık muamelat ücreti ödediği belirtildi. 

NTV’deki habere göre; Hatayı işleyen Maxnaut olayın dikkat toplaşımı kaybı dolayısıyla yaşandığını söyledi. Bir haber platformuna konuşan Maxnaut, “Neredeyse rastgele dönme birçok kitap alıp satıyorum. Titiz davranmadım, hatamnı farkettiğimde tağyir tuşuna andırmak istedim amma geç kalmıştım. Bu yazık bana 250 bin dolara servet oldu” dedi. 

2021 April’da başlayan “Bored Ape” projesi bilgisayar kodlarıyla oluşturulan sanat eserlerini kapsıyor. İlk dönemde 0.08 ethereum yani tahminî 300 dolara satılan eserler, zaman ise 50 ethereum yani 200 bin dolar ve konusunda satılıyor.

ŞİŞMAN PARMAK HATASI

Anadan Görme mal dünyasında bu hatalara şişman parmak adı veriliyor. Bazen bu hatalardan periyot cins ama saklı yazı dünyasında buna imkan namevcut. 

2014 yılında Tokyo borsasında yaşanan iri inç hatası aralarında Toyota’nın birlikte olduğu şirketler inkıraz tehlikesi yaşamıştı. 617 milyar dolarlık bu yazık sonuç anda önlenmişti. 

NFT’ler, sayısal sanat ve koleksiyon öğeleri satın almanın ve satmanın bir yolu kendisine serencam dönemde tehlikeli aynı popülerlik kazandı.

NFT, yani “non fungible token”, sayısal tıpkısı varlığın eşsiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin adına geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen tıpkı sayısal defterde depolanan aynı bilgelik birimi. NFT’ler fotoğraflar, videolar, patırtılı ve ayrıksı dijital dosya türleri gibi öğeleri çıkarmak üzere kullanılabiliyor. 

Nike, NFT başmak üreten metaverse şirketini satın aldı

 

Hapiste NFT satarak milyoner oldu!

 

Share: