Çıpa doğrama ustasının ATM’den çektiği 100 liralık banknot hatalı artık

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yaşayan çipo doğrama ustası Hüsrev Tercan, ATM’den çektiği 100 lira banknotun hatalı çıktığını belirterek, “Ego birlikte mesabesinde aynı öneri gelirse parayı kıymak isterim” dedi.

Yeni Endüstri Sitesi’nde çıpa doğrama işi özne Hüsrev Tercan, iki dönem evvel ATM’den para çekti. Çektiği parayı kontrol fail Tercan, 100 liralık benzeri banknotun dolay beniz sıhhatli arka köşesindeki 100 yazan rakamın ‘0’ının yarısının olmadığını fark etti. Hatalı banknot amacıyla internette araştırı eden Tercan, koleksiyonerler yoluyla kusurlu basım paralara bandaj gösterildiğini ve faziletkâr miktarda servet teklif edildiğini öğrendi. İlk ilkin kusurlu banknottan maddi tıpkı derece beklemediğini anlatan Tercan, “Kısaca iki çağ geçmiş ATM’den dünyalık çektim. Parayı sayarken 100 lira benzeri banknotun akim rakamının olmadığını ayırt ettim. Falsolu servet ile ait çocuklarıma vukuf verdim. İlk özellikle çokça önemsemedim ve maddesel tıpkısı değeri olduğunu bilmiyordum. Çocuklarım internetten araştırdıklarında hatalı banknotların faziletli meblağlara satıldığını görmüşler. Antrparantez bir arkadaşım da beni ‘Dikkat vücut, elindeki mülk haddinden fazla altın, yüksek fiyatlara satıyorlar’ şeklinde mucibince elimdeki paranın altın olduğunu anladım” dedi.

Koleksiyonerler yahut meraklılarına parayı satabileceğini ifade eden Tercan, “Darphaneden kavisli kâğıt para hayat olasılığı haddinden fazla az. Bu ve bunun kadar paralar de bundan belde çok altın oluyor. Ben bile mesabesinde bir teklif gelirse parayı satmak isterim. Yoksa de parayı evde bekletirim, vikaye ederim. Çocuklarıma bir anı yerine kalır. İnternette 75 bin-200 bin teklik beyninde derece biçmişler. Fakat fiyatı o büyüklüğünde boy bos mi bilmiyorum. Hoşumuza revan bire bir karşılık veren olursa satarım” diye niteleyerek konuştu. – KAHRAMANMARAŞ

Share: