Ülke Partili Baltalık, “Vatandaşın gelgel gücü arttırılmalıdır”

Ülke Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, çalım gücü yükseltilmeden verilen minimum ecir zammının muvaffakiyet olmadığını söyledi.

Yeni yıl minimum ücret zammı konusunda açıklamada kâin Baltalık, “Vatandaşlarımızın hava gücü rastgele sabık zaman elan aşkın düşerken ve vatandaş pahalılık altında ezilirken toz gülgûn tabloları dinlemeye devam ediyoruz. Yalnız ayrımsız yılda gelişigüzel kaleme yüzde 300’den fazla zammın olduğu ülkemizde asgari ücrete sunulan yüzdelik 54’lük zammın ayrımsız başarı kadar gösterilmesi doğru değildir. Enflasyonun yaşandığı günümüzde gelişmiş bire bir iktisat ve refahın olmadığından konuşmak zordur. Enflasyonun hissedildiği ülkemizde bolluk düzeyi ve gelgel gücünün faziletkâr olduğu ekonomiden konuşmak tür değildir. Hiçbir vatandaşımızın umutlarını yeşertmeyen, hiç kimseyi sevindirmeyen asgari sevap açıklaması da çizilen bu gülgûn tablolardan bir tanesidir” diye niteleyerek konuştu.

Vatandaşın yaşadığı maltalık pahalılığı sorununun tıpkısı dakika geçmiş çözülmesi gerektiğini tamlayan Baltalık, “Vatandaşlarımızın kurum gücünü yükseltmeden, yaşadığımız avlu pahalılığına dur demeden, yargının bağımsızlığını yapı etmeden, demokratik hususiyet mehabet kurallarını namına getirmeden açıklayan temas minimum sevap vatandaşın hava gücünü de yükseltmeyecektir. Türkiye’nin yer büyük sorunu zahir hiper pahalılık sarmalına girmiş olmamızdır” dedi. – KIRŞEHİR

Share: