Kolları protez olmasına karşın 37 yıldır monitör tamir ediyor

Kolları protez olmasına karşın 37 yıldır televizyon tamir ediyor

GİRESUN – Giresun’un Görele ilçesinde güçlü ve geçirdiği kazadan sonradan iki kolunu üstelik kaybeden Osman Kanbur, 37 yıldır takma kolları ile göstergeç ve radyo tamirciliği yaparak geçimini sağlıyor.

Amcasının inşaatında çalışırken kapıldığı efdal yüklülük hattındaki kazada iki kolunu üstelik kaybeden Osman Kanbur, kazadan sonraları evlenemediğini amma hayata birlikte küsmediğini söyledi.

Kanbur, ‘Askerlik dönüşü 1974’bile amcamın inşaatında çalışıyordum. İnşaatta kornişler kalmıştı takılacak ve o zamanlar alüminyum kornişlerde bakir çıkmıştı. Balkondan karın alırken efdal gerginlik hattına yaklaştı ve çarpıldım’ diye yaşadığı kazayı anlattı.

İlk yıllar kabullenmediğini ve baskı zamanlar geçirdiğini anlatan Osman Kanbur, “O, kazadan sonra az buçuk boşta gezdim amma elan bilahare köylere ruh gelmeye başladı. Kendime bile uğraş arıyordum. Yanıma bir dirilik alarak evlere cümbüş tesisatı döşemeye başladım. Elan bilahare üstelik radyo ve televizyon tamirciliği işine başladım. Köylerde elimde çantayla dolaşarak devam ettim. İlk ilk köyde tıpkısı dükkan açtım. 5 yıl hakeza çalıştıktan sonraları aynı arkadaşım İstanbul’a taşınıyordu. Onun dükkanını devralarak 1996 yılından bu yana birlikte Görele’dahi çalışıyorum” dedi.

Her işini kişi yaptığını anlatım fail Kanbur, ‘Evde tıraşımı üstelik, ütümü dahi değme şeyi kendim yapabiliyorum. İlk başlarda yapamadığımda tutup rastgele şeyi kırasım geliyordu amma mehabetli olan sabır, sabredeceksin. “Ben bu işi başarırım” dedikten sonra yük bulunmayan. Eğer yıldız kısmet olursa kendime benzeri bacanak aynı eş arıyorum artık evlenebilirim.’ diyerek konuştu.

Share: