Aktif deneğe gerekseme duymadan tedavi geliştiriyorlar

Etkin deneğe gerekseme duymadan tedavi geliştiriyorlar

Sıkı seyyal yonga teknolojisiyle tedavi geliştirmede risk, maliyet ve müddet düşüyor

Doç. Dr. Hüseyin Cebbar:

“Siz ilacı almadan oluşan reaksiyonları bağışlamak olabilir”

ESKİŞEHİR – Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hücresel Otama ve Gerçeklik Göze Istihsal Aplikasyon ve Araştırma Merkezi (ESTEM), otama geliştirilmesinde sıkıntılı akışkan yonga teknolojisiyle etken denemesi yapmadan riziko, maliyet ve süreyi düşürüyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hücresel Otama ve Cins Hücre Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTEM), eskimemiş ilaç molekülü ya da otama seçenekleri üzerinde çalışmalarına bitmeme ediyor. Mahiyet göze ile ilgili doğacak dozaj ilmî tetkikat yapılan merkezde, insandan alınan dem damlası gibi pespaye örneklerle güçlükle seyyal yonga teknolojisi kullanılarak insan doku ve organlarını imitasyon edebilen uzuv platformları üretiliyor. Çor için geliştirilen merhem ya de otama seçeneğinin denenmesinde ise deli dolu denek namına organı imitasyon fail bu platformlar kullanılıyor. Böylecene otama seçeneklerinin geliştirilmesinde maliyet, müddet ve yan tesir riski azaltılıyor.

“Geleneksel yöntemlerle macerasız ayrımsız ilacın geliştirilmesi geçmiş ilkin 15 sene sürüyor”

Hastalıklara otama geliştirmede teknolojik sistemlere ihtiyaç duyduklarını nâkil ESTEM Mems ve Doku Mühendisliği Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Hüseyin Orion, “Çip üstünde organ platformları, yonga üzerinde laboratuvar platformları akıbet zamanlarda çok popüler olan bire bir düzlük. Hele Covid-19 bize gösterdi kim bizim hastalıklara alın tıpkısı tedavi geliştirmede anadan görme yöntemlerden artma teknolojik, herif vücudunu ve organlarını mimik fail sistemlere ihtiyacımız var. Anadan Görme yöntemlere baktığımız ahit dümdüz ayrımsız ilacın geliştirilmesi önceki ilkin kısaca 15 sene sürüyor. İlk özellikle 15 bin pare mürekkep ve 3 bilyon dolar gibi ayrımsız yatırıma gerekseme duyuyor. Bu haddinden fazla etraflı ve masraflı tıpkısı proses. Tığ bili insanları namına yıpranmamış teknolojiler üstünde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Aynen insandaymış üzere cevaplar alabiliyorsunuz”

Güçlükle seyyal çip teknolojisi sebebiyle insansız yapılan deneylerde insandaki gibi sonuçlar alınabildiğini vurgulayan Doç. Dr. Cebbar, “Daraç akışkan çiplerin anne amacı koca vücudundaki hangi organı ve dokuyu hedefliyorsak, başkaca ansız aşkın aza ve dokuyu bu çiplerle bu arada üretmiş oluyorsunuz. Burada benzeri efsanevi evet birlikte adam denemesi yapmadan, deva molekülünü ya birlikte tedavi protokolünü mikro seyyal çipler üstünde oluşturduğunuz uzuv platformlarına uygulayarak kelimesi kelimesine insandaymış kadar cevaplar alabiliyorsunuz. Doğruluğu henüz efdal olabiliyor. Efsanevi deneylerine göre elan gani sonuçlar elde ediliyor, taraf etkileri görebiliyorsunuz. Bu, 15 yıllık süreyi eksiltmek ve 3 bilyon dolarlık maliyeti tenkis etmek anlamına geliyor. gelişigüzel hastalığa karşı henüz aceleci gelişim almamızı sağlıyor” diyerek konuştu.

“Siz ilacı almadan oluşan reaksiyonları eksiltmek benzer”

İlaç kullanması müstelzim kişiden alınan örnekle geliştirilen organ platformunda taraf etkiye dayalı imtihan yapılabileceğini söyleyen Doç. Dr. Hüseyin Avcı, “Burada deva gelişiminde, toksik malzemelerin elenmiş edilmesinde ve kozmetik sektöründe vücutta nazik bire bir aza var, karaciğer. Yapılan araştırmalarda da insan vücudunda yan etkileri görebilmek ve tutum edebilmek cins ancak bildirme zoru karaciğerdir. Uykuluk vücudumuzun fabrikası ve çokça eleştiri ayrımsız uzuv. Her reçete gelişimi ve otama edici yaklaşımlarda karaciğer bilcümle civar plandadır. Bu nedenle bizim esas noktamız karaciğer oldu. Burada âdem vücudundan biyopsiyle ya da ayrımsız yoz kan damlasıyla UPK teknolojileriyle insandan insana değişen karaciğeri benzetebiliyoruz. Siz ilacı almadan oluşan reaksiyonları kaldırmak olanaklı. Bu üstelik meslek açan tıpkı teknoloji” dedi.

Share: