Kripto mülk düzenlemesinde neler var

Kripto para piyasalarına yönelik kanuncu aranjman amacıyla mesai sürüyor .

Çalışmanın iki hedefi var. İlki, kripto mülk iş platformlarını, güvenli, şeffaf ve denetlenebilir hale ilam etmek. İkincisi ise yatırımcıları korumak.

NTV’da düzlük düz habere bakarak, DÜRÜST Tümen kurmayları, “Etraf nasıl kurulur onun arayışı içindeyiz. Sahtekarlığın yaşanmaması için evcil borsaların transparan hale getirilmesi lazım, bu noktada borsa kuranlara sermaye şartı gelebilir” bilgisini verdi.

Çalışma kapsamında kripto servet kazançlarının vergilendirilmesine müteveccih, dünyadaki örnekler dahi inceleniyor.

ESIR kripto servet sahiplerinden gelir vergisi alıyor. Almanya 600 eurodan bağan değerler üzere idrak almıyor. Türkiye’de ise stopaj alınması üzerinde duruluyor.

Kripto paranın emtia yerine akseptans edilmesi yerinde sonsuz alım satım yapanların yükümlü olması gündeme gelebilecek. Ancak yatırımcılardan yüzdelik 40 vergi alınacağı yönünde haberlerin dezenformasyon olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor.

EŞ AYI SONUNA BÜYÜKLÜĞÜNDE NETLEŞMESİ BEKLENİYOR

Türkiye’birlikte 5 milyonun üstünde saklı yazı para yatırımcısı olduğu anlayış ediliyor.

Kripto mal prosedür hacminin 2 trilyon dolara çıktığına aksan yapan DOĞRU Parti kurmayları, dünyada genişlik haddinden fazla işlem yapılan 5. ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. Kurmaylar, bu zeminin kaybolmaması gerektiğini ifade ediyor.

Teklifin ocak ayına sonuna büyüklüğünde netleşmesi ve Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Bitcoin ancak bedel aralığını kırdı

 

Kripto paralar bozukluk düşüyor?

 

Share: