2021 yılı sigorta sektörünü zahir değiştirecek?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sigorta sektörünün 2021 yılından neler beklediğini incelemek sektörün tıpkı sonraki 12 ayda zahir dönüşeceğini kuramlaştırmak kadar Kovid-19 pandemisi sonrasında neler kalacağını görmek anlamına geliyor. İngiltere merkezli telekomünikasyon şirketi BT’nin Mülk Yönetimi ve Finansal Hizmetler Birimi’nde Sigorta Yöneticisi olan Alexandra Foster Insurance Business’a verdiği röportajda Kovid-19 kriziyle birlikte pres ve tüketici alışkanlıklarının aceleci aynı değişim sürecine girdiğinin altını çizdi.

Foster röportajında, “Çokça teferruatlı bire bir süredir sigorta durağan ayrımsız sektördü. Fakat sektördeki mesai modeli geçmiş namına evden faaliyet modeline ve elan sonra da melez faaliyet modeline geçtiğinde firmalar işletme sürekliliğini sağlayacak gelişmemiş ve mufassal vadeli çözümler sunmak için aceleci tıpkısı şekilde reaksiyon verdi” açıklamasında bulundu.

Sigorta şirketi Willis Towers Watson’ın Global Fiyatlandırma ve Sigortalandırma Yöneticisi Dave Ovenden 2021 değerlendirmelerinde yıpranmamış normalin neye benzeyeceğinin kilit kurum oynayacağını belirtiyor. Sigorta sektörü işçilerin evde çalışmasının hem hangi kazanımlar sağladığını ve hem da neler götürdüğünü sorgulamak zorunda. Bunun sonucunda farklı şirketler değişik sigorta modelleri keşfetmeye başlayacak.

Ovenden açıklamasında, “Bazen sendikaların ve Lloyd’s’un bazı kebir isimlerinin herkesin evde olmasıyla gelişigüzel çokça fazla molekül kaybettiklerini söylediklerini gördük. Bu firmaların aranjman kültürlerine akla yatkın değil. bununla birlikte ayrıksı ortaklık organizasyonları ise bu alışılmamış ayrımın diğer ucunda ve bu düzentileme modeline bire bir miktar istemsiz maliyet tasarrufu yönünden bakıyorlar. Bu nedenle değişik stratejilerin ne akıbet vereceği ve hangi stratejilerin yeryüzü bol sonuçları vereceğini fethetmek ilginç olacak” ifadelerine vadi verdi.

Foster, sektörün iş süreçlerinin sabık yıl lacerem değiştiğini incelemenin ötesinde, Kovid krizinin sigortanın rastgele alanında kendini hissettirmeye başladığını vurguladı. Sigorta uzmanı, anadan görme namına poliçelerin ve sigorta taleplerinin ele alınmasında faziletli düzeyde ilişki gerektirdiğini söyledi. Kovid-19’un işyerlerinde yüz yüze yürütülmesi gereken işlere tahdidat getirmesiyle birlikte, sigorta sektörü de işlerin seçme zamanki gibi bitmeme etmesi amacıyla teknolojileri ve yenilikleri kullandı.

Ovenden konuyla ilgili yorumlarında sigorta şirketlerinin ayrımsız sene önceki öğrendikleri dersleri uygulamaya çalışacaklarını belirtiyor. Sigorta uzmanı kendisi içinse piyasanın sürat ve çabukluk ihtiyacı olduğunu ve salgın sürecinde oluşan dijitallik yaklaşımını devam ettireceğini açıkladı. Dağıtım tarafında ise, geçen yıl ortaya sâdır sigorta kapsamı soruları göz önüne alındığında, gani ara bulucu kuruluşlar için ellerini pekitmek üstüne âdeta mebzul bire bir punt olduğunu ifadelerine ekledi.

Sigorta uzmanı buut tartışmalarıyla ilişkin açıklamasında, “Tam bu anlaşmazlıkları gören ayrımsız işletmeyseniz bu süreçten etkilenseniz bile etkilenmeseniz da kapsam konusuna gelindiğinde gani bire bir sigorta tavsiyesinin hangi büyüklüğünde balaban olduğunu görmüşsünüzdür. Bu girmek oluyor kim bazı ticari sektörlerde geçen yıl yaşanan kâh zorluklara bakıldığında, müşterilerle gür tıpkı alışveriş ve neyin ebat dışı olup olmadığı üzerine akva teknik bilginin varlığı ongun tıpkısı sigorta tevzi teklifini güçlendirebilir” dedi.

 

Elektronik sigorta ticaretine intikal

Sigorta sektörünün bu sene uğraşması müstelzim bire bir değişik mebde de Lloyd’s’un şablonlarının sonuçlarıydı. Ovenden Lloyd’s’un raporlarında belirtilen tüketici risklerinin elektronik ticaretinin sigorta sektörünün bu sene karşılaşacağı anne unsurlardan birisi olacağının altını çiziyor. Ovenden bu planın sonuçlarına ilişkin açılamasında, “Bu emreylemek oluyor ki Lloyd’s’un platformu üzerinden üstelik ticaret yapsanız evet birlikte sigorta komisyoncusu ve sigortacı üzerinden da ahzüita yapsanız bu yeniliğin umum sigortacılık ifade tarzı üzerinde incitici benzeri etkisi olacaktır” dedi.

Ovenden, “Bana kalırsa elektronik ticareti incelerken bugüne kadar çok fazla erke harcandı. Hasar verilerinin gönderildiği, mukteza riyazi işlemlerin yapıldığı ve tazminat miktarının dümbelek gönderildiği fiyatlandırma tazmin verileri konusu burada deli dolu oldu. Ancak bana kalırsa ana yetişkin olan durum ve tabir biçimiydi ve esasta bu alanda bazen çözümler yapılması gerekiyor” dedi.

Görüşmeleri henüz çok elektronik ticaretle gerçekleştirmenin benzeri yolu olarak ürünleri basitleştirmesi gerektiğinin altını çizen Ovenden, bazen sektörlerde bunun alelade türlü olacağını ve ilerlemenin yolu olacağını belirtti. Fakat diğer gâh sektörlerde ise karmaşıklığın desteklenmesi ve çözümün bambaşka aynı yolunun bulunması gerekiyor. Cümle birlikte bu noktada 2021 yılı gâh değişimleri mecburi ayla getiriyor. Willis Towers Watson halihazırda fikri mülkiyetlerini makineler marifetiyle selis sözleşmeler konseptine geçirmeye hazırlanıyor.

Bu kadem, kapsama ifadelerini içeren buyruk ve koşulların ticaret ortamında benzeri dereceye kadar anlaşılacağı anlamına gelecektir. Yıpranmamış uygulayım bilimi hamlesi sigortayı bunu benzeri “risk sahası ve denk” kavramından “riziko sahası, tazammun alanı ve denk” kavramına değiştirecektir. Ovenden 2021 yılı süresince sigorta anlaşmalarındaki ifadelerin herhangi biri marifetiyle çözülemeyecek bir çevirgeç halinden, henüz aşkın kamuoyu vasıtasıyla anlaşılabilen aynı antant tarzına intikal tartışmalarının gündemde olacağına inanıyor.

Alexandra Foster da kendisinin ve ekibinin sigorta süreçlerinin daha fazla otomatikleşmesi için koca uzmanlığının birlikte bileşimli zekadan yararlanmanın sigorta sektörünün gördüğü yüce benzeri fırsat olduğuna inanıyor.

Foster konuyla ilgilendiren adına, “2020’bile şirketlerin sayısal konuşma platformları marifetiyle yönetilmesiyle birlikte çokbilmiş sigortalama ve sigorta taleplerinin yükselişi görüldü. Esnek say uygulamalarının mufassal vadede yeğleme edilmesiyle gelişigüzel melez iş biçiminin yeni normal haline gelmesini ve teknolojinin pres inovasyonlarını ve yeni say biçimlerini keşfetmesini bekliyoruz” ifadelerine vadi verdi.

 

Reasürans sektörü 2021’e hararetli girdi

 

Zurich Sigorta’dan ücretli karantina izni

 

Citigroup yapısında uymazlık

 

Share: