Yonga krizi otomotiv sektörüne pahal şiddetli anahtar!

Milyonlarca araç sahibi ve firmayı ilişkin kararın gerisinde, iki yıl evvel gelen hamile miktardaki dünyalık cezaları oldu. Ilk Teşrin 2018’üstelik açılan İstanbul Hava Meydanı’na sâri haiz 500’e mail TÜRSAB üyesi firmanın herhangi bir birine 10 bin liradan 300 bin lirayı aşan para cezaları geldi. Anılan cezaların kesildiği dolaşma 1 Mart-31 Boşluk 2019 yerine kayıtlara geçti.

KAMU DENETÇİLİĞİ

Yönetmeliğe göre, bölünmüş yollarda minibüsler amacıyla hız sınırı saate 90 kilometre. Havalimanına eğreti getirip-götürücü şoförler da bunu isteyerek hızlarını ona bakarak ayarladı. Meğerse mezkûr yolda, İBB Muvasala Koordinasyon Müdürlüğü çabukluk sınırını saate 70 kilometre namına belirlemişti. Durumdan haberi olmayan şoförler, bölüm süresince biraz yol ukubet kesildiğini, aylar bilahare şirkete mevrut tebligatlarla öğrendi. Birtakım firmaya 10 bin kimine 50 bin, kimine 200 bin, kimine 300 bin lirayı aşan cezalara aksülamel gösterilse dahi son değişmedi. Kesilen cezalar, serencam çıkan ‘kazanç barışı’ kapsamında yapılandırıldı. Süreç devam ederken 500’e mümasil firma adına Amme Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsmanlık) başvuruldu. Referans sonrası Çekicilik, ilgilendiren taraflardan birlikte savunma aldı. Çalım, milyonlarca komütatör sürücüsü ve firmayı veren kararını ise geçen günlerde verdi.

30 PERIYOT İÇİNDE ULAŞTIR

Gelgel kararında özetle “Şikâyete laf idari dünyalık cezaları 8-9 ay sonradan işlenmiş. Bu süreler, günümüz şartlarına göre çok teferruatlı. Dolayısı ile bu kapsam, ahbaplık güvenliği ve öngörülebilirlik ilkesine akıllıca değil” denildi. Hava kararında, kesilen Trafik servet cezalarının 30 çağ içre ilgiliye deklarasyon edilmesi üzere yönetmeliğe hâkimiyet eklenmesi talep edildi.

‘PARALARIN İADESİNİ İSTEYECEĞİZ

TÜRSAB üyesi transport firmaları yerine Amme Denetçiliği Kurumu’na başvurduklarını belirten Av. Mısır Yasemini Bal “Bu karar, milyonlarca gönül ve firmayı ilgilendiriyor. Bu kararla gelişigüzel, müvekkiller hesabına kesilen cezalara ait ödenen paraların iadesini kâm edeceğiz. Icabında hile mahkemesine birlikte başvurmayı planlıyoruz. Şayet, kesilen cezalara ilgilendiren tebligatlar bir zamanlar başarmış olsaydı, bir bölüm ortamında benzeri plakaya fücceten aşkın ukubet kesilmesi durumu bile olmayacaktı” diye konuştu.

İstanbul’üstelik trafik denetimi! Ukubet yağdı

 

İstanbul’birlikte okullar açıldı! Gidiş Geliş yüzde 62 seviyesinde…

 

İşte 2021’in bindirimli gidiş geliş cezaları

 

Share: