Mekân ve Kentçilik Bakanlığı’dan yer satışı

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, yer müzayedesinde, Ankara’nın Yavru, Gölbaşı ve Sincan ilçelerinde 33, İstanbul Şile’de 4, İzmir’in Aliağa, Rahat, Bornova, Pınar, Dikili, Menderes, Seferihisar ve Gaziemir ilçelerinde 47, Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2, Antalya’nın Katarakt ve Konyaaltı ilçelerinde 7, Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde 31, Balıkesir Edremit ilçelerinde 7, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde 5, Edirne’nin Enez ilçesinde 6, Eskişehir’in Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde 13, Mersin’in Efdal ve Yenişehir ilçelerinde 28, Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde 24, Niğde’nin Borak ilçesinde 4, Kütahya Merkezde 2, Kayseri Melikgazi’de 4, Adana’nın Sarıçam, Kozan ve Çukurova ilçelerinde 7, Adıyaman Merkez’de 3, Bursa Osmangazi, Samsun İlkadım, Hatay Kumlu, Kahramanmaraş Onikişubat, Veca Diyadin, Şırnak Cizre, Şanlıurfa Eyyübiye ve Van İpekyolu’nda birer doğmak üzere mecmu 235 arsa açık artırma ile satılacak.

Artırma sonucunda tekliflerin Bakanlıkça değerlendirilmesinin ardından arsaları satın matlup cins veya hukuksal şahıslar belirlenecek.

Arsaların çoğunluğunu “göz” alanları oluştururken, İstanbul Şile’deki 4 itinasız turizm kuruluş ve park yeri alanı, Nevşehir Kozaklı’daki 24 turizm bünye alanı, Şırnak Cizre’deki aynı akaryakıt ve bakım istasyon arsası ile Şanlıurfa Eyyübiye’deki benzeri oto galericiler alanı dikkati çekiyor.

Arsa gelirleri kentsel dönüşüme

Vekillik, yapılacak müzayede ile işsiz durumdaki ticaret ve uran arsalarını yatırımcılara sunarak, kentlerin yatırım ve istihdamının geliştirilmesine katkıda bulunacak.

Ayrıca parçalanmamış arsalardan elde edilecek kazanç, kentsel inkılap adına aktarılarak, riskli binaların tasfiyesi ve umulur afet durumlarında kullanılacak.

Artırma, yarın saat 10.30’da, Ankara’da Mekân ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’de Bornova Hars ve Görüşme Merkezi Konuşma Salonu ile internet üzerinden “www.emlakmuzayede.com.tr” adresinden yapılacak.

Belde ve Kentçilik Bakanlığı’ndan salıncak düzenlemesi

 

İstanbul dışında Marmara’nın yer kızıl arsaları

 

Share: