Aileleriyle yaşıyor, harçlıkla geçiniyor

MasterCard yoluyla gerçekleştirilen MasterIndex Toyluk Araştırmasına bakarak, 15-24 yaş arasındaki gençlerin çoğunluğu okuyor, ailelerinin beraberinde yaşıyor ve ailelerinden harçlık alıyor.
Çoluk Çocuk, hergün 2 saate mümasil televizyon izliyor, ortalama birer saat internette ve Facebook’üstelik vakit geçiriyor. Boş vakitlerinde ise bildirme haddinden fazla arkadaşlarıyla olmaktan hoşlanıyorlar.
Cep telefonlarını sayı farkı iki yılda tıpkısı yenileyen çoluk çocuk, temassız ifa ve cep telefonu ile ödeme konusunda birlikte vukuf sahibi. Gençlerin yarıya yakını ise 2023 yılında nakitsiz toplum olabileceğine inanıyor.
MasterCard aracılığıyla, 15-24 gözyaşı arasındaki gençlerin hayat tarzlarını, yersiz zamanlarını yorum biçimlerini, genel ağ tasarruf alışkanlıklarını yakalamak ve temassız ve mobilize ifa hakkındaki görüşlerini ortaya çakozlamak üzere Yöntem Araştırma Danışmanlık marifetiyle gerçekleştirilen MasterIndex Toyluk Araştırmasının Mayıs 2012 sonuçları açıklandı.
Ev Her Zaman Destek
Araştırmaya katılan gençlerin yüzdelik 64’ü okuyor, yüzdelik 24’ü çalışıyor, yüzde 7’si hem okuyor, hem çalışıyor, yüzdelik 5’i ise okumuyor ve çalışmıyor. Yüzde 76’sı aileleriyle birlikte dallı güllü gençlerin yüzdelik 75’i ailelerinden harçlık alıyor.
Öncelik Seçme Zaman Arkadaşlarda
MasterIndex Cahillik Araştırmasına katılan gençlerin gereksiz zamanlarını değerlendirme biçimleri sorulduğunda ilk üç sırayı “arkadaşlarımla gitmek (yüzde 93)”, “internette devretmek (yüzde 92) ve “monitör tutkun olmak (yüzde 89)” yanıtı alıyor. Arkadaşlarımla geçenek geçiririm diyen çoluk çocuk beyninde, haftada 1-2 posta arkadaşlarıyla buluştuğunu söyleyenler ağırlıkta. Laf internete çalmak, elektronik beyin oyunu ibnelik etmek ve monitör seyretmeye gelince gençlerin yüzdelik 67’si seçme çevrim internete girdiğini, yüzdelik 73’ü bile herhangi bir bölüm televizyon izlediğini söylüyor.
Ağırlıklı ortalamalara göre çoluk çocuk günde 2 saate mail göstergeç izliyorlar (109 dakika), bunu 76 an ile internette müracaat etmek ve 65 zaman ile Facebook’üstelik ara eylemek izliyor.
Gençlerin Iri Kullanımına Bakışı
15-24 gözyaşı arasındaki gençlerin yüzde 26’sının tıpkı adet, yüzdelik 4’ünün iki nüsha, yüzdelik 1’inin ise üç nüsha ve üstünde itimat kartı, yüzdelik 4’ünün bir nüsha ön ödemeli kartı, yüzdelik 34’ünün ayrımsız sayı ödeme kartı bulunuyor. Gençlerin hele internetten yaptıkları alışverişlerini itimat kartları ile ödeme alışkanlıkları olduğu gözleniyor. Gençler internetten sunma çok giyim, toplumsal etkinlik bileti, uçak bileti / devir / gezi bileti satın alıyor.
Çoluk Çocuk Temassız Ödemeye Yunak Bakıyor
MasterCard’ın Cahillik Araştırmasına katılan gençlere temassız ödeme teknolojilerini duyup duymadıkları sorulduğunda, gençlerin yarıya yakını bu teknoloji ile ilişkin bilgilerinin olduğunu, hele şişko ulaşımda (yüzde 49), okulda kimlik namına eksiltmek ve her cins masraf amacıyla (yüzdelik 44) ve kafe / fast food restoranlarında (yüzdelik 42) temassız ödeme teknolojilerini yeğleme edeceklerini söylüyorlar.
Gençlerin Çoğunun Tıpkı Adet Ana İşlevli Cep Telefonu Var
MasterCard araştırmasında el telefonu kullanma alışkanlıkları birlikte araştırılan gençlerin yüzdelik 94’ü aynı sayı, yüzde 4’ü iki sayı el telefonu bulunduğunu söylüyor. Yüzde 2’lik uyuşma ise el telefonu kullanmadığını ifade ediyor. Kullanılan çökertme telefonlarının yüzdelik 58’i kolay / asıl işlemleri özne çökertme telefonları. Gençlerin yüzdelik 5’i iPhone, yüzdelik 5’i Blackberry kullanırken, yüzde 27’si farklı çokbilmiş telefonları yeğleme ediyor. MasterCard araştırmasına katılan çoluk çocuk, çökertme telefonlarını sayı farkı iki yılda bire bir yenilediklerini söylüyor. Gençlerin yarıya yakını ise cep telefonu üzerinden ifa yapılabileceğini biliyor. Gençlere çökertme telefonları üzerinden ödeme yapmayı tercih yazar etmeyecekleri sorulduğunda temas dört gençten biri bunu isteyeceğini söylüyor.
Gençler Nakitsiz Topluma İnanıyor
MasterIndex Deneyimsizlik Araştırmasına katılan gençlerin yarıya yakını (yüzde 47) 2023 yılında nakitsiz aynı cemiyet olabileceğine ve tam ödemelerin elektronik yerine yapmanın benzer olacağına inanıyor.

Share: