Güneş Tacı virüsten ölen sağlıkçı yakınlarına maaş bağlanacak

Keyif Bakanlığı, güneş tacı virüs tanısı konan ve irtihal fail sağlık çalışanlarının patika yahut misyon hükümlerinden yararlandırmasına dayalı genelge yayımladı.

Yayımlanan tamim ile güneş tacı virüs yüzünden ölen keyif çalışanları vazife malülü sayılacak. Tanılama konulan ve ebedî uyku fail sağlıkçı yakınlarına maaş aylık bağlanacak. Son fail sağlık çalışanlarının aileleri mülhak ödeme ve istihdam kabil haklardan yararlanabilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile, çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden muhit ortaya sâdır mesai gücü kayıpları ile irtihal hallerinde afiyet çalışanlarının, meslek hastalığı yahut misyon malüllüğü kapsamındaki sosyal asayiş haklarından yararlanabilecekleri açıklandı.

Tamim ile, güneş tacı virüs zımnında patika hastalığı yahut vazife mallülüğünden, üniversite ve hususi dahil parçalanmamış keyif kurumlarından yararlanabilecek.

Başvurular nasıl olacak?

Başvurular ilgilendiren ünite amiri (İl, İlçe Sağlık Müdürü, Sertabip) sonrasında ise İl Afiyet Müdürü marifetiyle onaylanacak.

657 az Büyüklük Memurları Kanunu kapsamındaki memurlar ile ilgilendiren onaylanan başvurular İl Keyif Müdürlüklerince Sağlık Bakanlığı’na gönderilecek.

Sağlık Bakanlığı’na sınırlanmış kurum ve kuruluşlarda istihdam şekli 657 dar Azamet Memurları Kanunu kapsamı fariza özne çalışanlara ilişkin konfirme başvurular ise, İl Afiyet Müdürlükleri marifetiyle Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine gönderilecek.

Afiyet Bakanlığı’ndan karantina müddeti açıklaması

 

Afiyet Bakanlığı: İstifalar, izinler ve emeklilikler durduruldu

 

Share: