Kısırlığın genişlik koskocaman sebebi!

Erkeklerde kısırlığa sefer açan sebepler arasında dünyada bir numara tam inmemiş er bezi var. İnmemiş yumurta, yeni zade eş bebekte, testislerinin torbalarda bulunmamasına deniyor. Testislerin 2 yaşından geçmiş olmaları müstelzim yere indirilmeleri gerekiyor. aksi takdirde bu kişilerin babalık şansı azalıyor, hatta tek kalmıyor.
Testislerin eğin ısısından bildirme beş altı 3 basamak soğukta yaşaması ve durması gerekiyor. Normalde testisler kasık kanallarından geçip torbaların içine iniyor. Bazen durumlarda kanı süresince olabiliyor.
Bebeklerin çoğunda genellikle tek tarafında inmemiş haya gözleniyor. Ancak kâh bebeklerde gelişigüzel iki er bezi torbası bile boş olabiliyor. Eğer torbalarda testis görülmemişse ilk geçmiş ultrasonla ya de MR ile testislerin nerede oldukları tespit ediliyor. Bire Bir reçete tedavisiyle ihtar yaparak o testisin torbalar içerisine sinmesi sağlanabiliyor. Şayet indirilemiyorsa cerrahi işlemle indirilmesi gerekiyor.
Ancak bu durumun sunma beş altı 2 yaşına kadar belirleme edilmesi gerekiyor. Jinekoloji ve Veladet Uzmanı Cerrah Dr. Aret Kamar’a bakarak mahsus benzeri yaştan sonraları testisleri indirseniz üstelik hamam yassı içerisinde testisin çizgi yapıları bozulduğu için, o testisin indirildikten sonraları da sperma üretmesi 0’a andıran.
Problemli erkeklerin yüzde 10’unda azospermi var
Kamar’a bebek sahibi olamayan çiftlerden erkeklerin yüzdelik kaçında inmemiş haya tayin ettiklerini soruyorum. Yüzde 10’unda azospermi yani hiç sperma bulunmaması vakası tespit ettiklerini ve çoğunda inmemiş er bezi bulduklarını söylüyor.
“Azospermilerin büyük tıpkısı çoğunluğunun temelinde inmemiş haya var. Evet geç yaşlarda inik oluyor evet da askerlikte ayırt edilip inik oluyor. Elbette öyle olduğu zaman normalde testis içerisinde meni arıyoruz. Sperm bulursak hamilelik elde ediyoruz, tabii gayda bebek yöntemiyle. İnmemiş er bezi sonucu olan azospermiler bilahare indirilse da testiste dikel bulma şansı 0’a mümasil, Hatta 0. Erken dönemde tanındığında kim çok yalın kat, torbaların elle muayenesi ve testislerin orda olup olmadığının anlaşılması problemi çözüyor. 2 yaşına büyüklüğünde bibi torbaların içine indirilemediyse cerrahi yerine testisin aşağıya taşınması ameliyatı yapılıyor. Bu cerrahi müdahale yüzde 98’e mümasil kalburüstü. Erken teşhis şanlı, o çocuğun gelecek yaştaki er suyu üretimi ve çocuk sahibi olabilmesini ağız ağıza etkiliyor.”
Kamar, 5, 6 çocuktan birinde inmemiş testise rastladıklarını söylüyor. Belirleme edilen vakaların ayrımsız kısmı de retraktil yani etkili. Haya bire bir kanala çıkıyor bazen torbalara iniyor. Haddinden Fazla korkulacak bire bir format değil. Cerrahi yöntemle testisin tepeden alınıp aşağıya yerleştirilmesi gerekiyor. Tekrar fevk çıkmasını çalmak üzere da dikiliyor.
Amansız Hastalık evolüsyon şansı 15 ikmal aşkın
İnmemiş er bezi tıpkısı numaralı verimsizlik nedeni olur başka sorunlara nöbet açıyor mu? Aret Kamar inmemiş haya sorunu olan çocukların testislerinde amansız hastalık evolüsyon riskinin diğerlerine göre 15 hatim aşkın olduğuna özen çekiyor. Bu kişilerde kasık çatlağı görülme oranı ise yüzde 65. Dava ati yaşlarda beğenilen/ruh bilimsel problemlere bile kere açabiliyor.
YALIN’IN DURUMU TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI
Sıcaklık 2 yaşında. Yalın’ın testislerindeki problem 18 aylıkken tayin edildi. Faaliyetler edildi ve testisler olması müstelzim yere indirildi. Babası Emrah, sorularımı içtenlikle yanıtladı:
– Yalaz’daki sorun pekâlâ ortaya bundan sonra?
Şule 2009 tevellütlü, 17 Ocakta 2 yaşına girecek. Gelişimi gayet alışılagelen benzeri seyirde ilerliyordu. Bire Bir meydanlık erkek bebeklerde yaşanan kireçlenme sorunu yaşadık. Bundan çevre üstelik Alev’ı er sünnet ettirmek zorunda kaldık. Bu süreçten sonra rutin kontrolleri amacıyla bala doktoruna götürüyordum. Bu kontrollerden birinde doktoru ayırt etti. O esnada 2 yaşından önceki pekâlâ otama edilmesi gerektiğini ve ciddiyetini doktorundan aldığım bilgilerden sonradan anladım.
– Hangi tedavisi uygulandı? İlaç mı cerrahi mi?
Tedaviye önce ilaçla başlanacaktı. Fakat Yalın 2 yaşına yaklaşmıştı ve henüz evvel doktorundan edindiğimiz 2 yaşından önceki otama edilmesi gerektiği bilgisinden dolayı cerrahi operasyon uygulamasını tercih ettik. İlerleyen dönemde kansere ve kısırlığa hastalık olduğunu öğrendiğimizde ayrımsız an ilk değişmez tedavinin gerçekleşmesini istedik.
– İyileşme sürecinde yük yaşandı mı?
Tabii önceki az buçuk kaygılandık. Amma Kıvılcım’ın bu sorundan tamamen kurtulması amacıyla ameliyata onay verdik. Cerrahi Müdahale sırasında seçkin ülkü yaşamadık. Ameliyat gününde 5 saat kadar hastanede kaldık. Ahir beş altı zaman hafif ağrısı bundan belde analjezik kullandık, ayrıca antibiyotik birlikte verildi. Doktoru eliyle ayrımsız hafta banyo yaptırılmaması belirtilmişti. Tıpkı haftada tamamen iyileşti. Şu dakika temas şikayeti bulunmayan. Şimdi çevremde ulaşabildiğim birlik ebeveynlerle bu konuyu müzakere ihtiyacı duyuyorum. Anne babaları 2 yaşından geçmiş ayırt edilmesi müstelzim bu olay ile ait uyarmaya çalışıyorum. 
Özgürlük

Share: