Beyin dostu gıdalar kognitif fonksiyonları geliştiriyor

Bilcümle organların işlevini düzenleyen beynin performansını artırmanın ve fonksiyon yeteneğini güçlendirmenin dosdoğru ve ayrıntılı tıpkısı yaşamın ana amaçlarından biri olması gerektiğinin altını çizen Rawsome Kurucusu Semra İnce, “Seçme anne, çocuğunun us gelişimini düşünerek, örneğin koz, yeşil yapraklı sebzeler gibi ara sıra gıdaların tüketilmesini heveslendirme kıymetiharbiye. Yapılan tetkikat, annelerin hakikat olduğunu gösteriyor. Zira tükettiğimiz besinlerin beynimizi dimdik tutmada şişman cila oynadığı, dağarcık ve dikkat toplaşımı gibi sınırlı zihinsel görevleri iyileştirebildiği araştırmalarla ortaya konuyor” dedi.

Mübarek miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içeren besinler tüketmenin beyni beslediğini ve oksidatif stresten koruduğunu söyleyen İnce, gâh kanı dostu gıdaları şöyle sıraladı:

“Yapılan akıbet araştırmalar beynimizin çöz sağlığımızı etkilediğini ve sindirimde şişman rolü olan bağırsakların birlikte hatır sağlığı üzerinde iri etkisi olduğunu gösteriyor. Söz Gelişi, ıspanak ve brokoli üzere yeşil yapraklı sebzeler K vitamini, lutein, folat ve beta-karoten gibi karın açısından mıhlı besinler içerir. Bu gıdalar, bilişsel gerilemeyi yavaşlatabilir ve beynimizi koruyarak bizi dinamik tutabilir. Yağlı balıklar, hafızayı keskinleştirmede ve can kuşu halini iyileştirmede kıpırdak aynı racon oynayan Omega 3 yağ asitleriyle doludur. Bitter çikolata ve kakao tozu, flavonoidler, kafein ve antioksidanlar dahil gelmek üzere beyni güçlendiren bileşiklerle doludur. Hurma, kinoa patlağı, çiğ hint bademi tozu, çiğ ceviz, hint bademi yağı, moringa ekstresi, ginkgo ekstresi, Himalaya tuzu ve vanilya içeren Moringa çit, içeriğindeki beyin dostu gıdalarla kognitif gelişimi destekleyen Rawsome ürünlerinden biri.”

“BAZI GIDALAR HATIR PERFORMANSIMIZI GELİŞTİRİYOR”

Hatır fonksiyonlarına bol mevrut gıdalarla mahmul bire bir diyetin benimsenmesinin kognitif yaşlanmayı bittabi yavaşlatabileceğine odaklanan çok sayıda araştırı olduğunun altını çizen Rawsome Kurucusu Semra İnce, kâh araştırma sonuçlarından örnekler paylaştı: “Hint Safranı ve canlı maddesi kurkumin, beyne havari olan dallı güllü anti-inflamatuar ve antioksidan faydalara cemaat. Yapılan araştırmalarda zerdeçalın buhran, ur bozukluğu ve Alzheimer hastalıklarının semptomlarını azalttığı, bilişsel fonksiyonları ve düşünce performansını geliştirdiği gösterildi. Hurma, kinoa patlağı, ekşi kiraz kurusu, limon, Vitamin C, zerdeçal ekstresi ve Vitamin B12 içeren Curcumin barımız beyin dostu zengin içeriğiyle genişlik çok tercih edilen ürünlerimiz ortada yerini aldı.”

“SAĞLIKLI BESLENMENİN LEZZETLİ DE OLABİLECEĞİNİ KANITLIYORUZ”

Bitki odaklı beslenmenin alternatif olmaktan çıkarak ana öğünlerdeki yerini sağlamlaştırıdığını rapor eden Semra İnce, sözlerini şöyle sonlandırdı: “E vitamininin bilişsel fonksiyonlar üzerine etkisini inceleyici 15 klinik araştırmanın çözümleme edildiği 2022 tarihli yazı, ehliyetli miktarda E vitamini alımının, hele yaşlılarda bilişsel gerilemeyi önlediğini, ateh ve Alzheimer hastalığı riskini makro ölçüde azalttığını gösteriyor. Dimdik karın fonksiyonunu korumaya apotr antioksidanlar açısından zengin olan kuruyemişler, tüm tıpkısı E vitamini kaynağı. Tıpkı zamanda Omega 3 yağ asitleri ve özellikle alfalinolenik asit itibarıyla varlıklı kuruyemişler, hafızayı geliştirmeye üstelik koruyucu. Rawsome kuruyemişli kâr barlarını üretirken mıhlı yağlar bakımından zengin, yüzde 100 natürel içerikli atıştırmalıklar ile nevale değeri yüksek gıdalarla da açlık krizlerinin giderilebileceğini göstermeyi amaçladık. Yeni ürünlerimizle us-iç aksını desteklemeye ve mıhlı beslenmenin içimli bile olabileceğini göstermeye devam edeceğiz.”

“HER 3 SANİYEDE 1 KİŞİ DEMANS HASTASI OLUYOR”

Türkiye Alzheimer Derneği’nin paylaştığı verilere bakarak, Türkiye’dahi 600 bin ev, Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyor. Rastgele 3 saniyede 1 kişiye demans teşhisi konurken, demans tanısı alanların üçte ikisi Alzheimer’a yakalanıyor. Hafif kognitif tebeddülat, yaşlanmanın saf tıpkı getirisi kendisine kabul edilse de özellikle er yaşlarda görülen kognitif çöküntü evet birlikte hafıza sorunları tagaddi alışkanlıklarıyla direkt angajmanlı kendisine değerlendiriliyor. Yapılan araştırmalar, beyin dostu gıdalarla buhran ve demans riskinin azaltılabileceğine ilgi çekiyor.

Share: