Tekerlekli sandalyede geldiği hastaneden 7 almanak tedavi sonucunda yayan bundan sonra

Trabzon’da, beyin kanaması sonucu danışma ve volta yetilerini kaybeden 47 yaşındaki Yasin Atmaca 7 almanak tedavi sürecinin peşi sıra baştan yürümeye başladı.

Şehir merkezindeki tıpkı dershanenin sahibi bile olan fizik öğretmeni Atmaca, 7 sene ilk us kanamasına ilişkin katre geçirdi. Karadeniz Maharet Üniversitesi Farabi Hastanesinde tedaviye alınan Şahin’in, kanamanın posta açtığı hasar dolayısıyla meşveret ve yürüme yetilerini kaybettiği tespit edildi.

Hastanedeki 79 günce tedavinin arkası sıra genel keyif durumu sağlam ayla mevrut Delice hikmet tedavi ve rehabilitasyona yönlendirildi.

Yakınları yoluyla evvel Kocaeli’ndeki özel fizik otama ve rehabilitasyon merkezine götürülen ve 6 kamer otama gören Atmaca, konuşma ve ergoterapi seansları ile volta egzersizlerine kestirmece 6 yıldır Trabzon’daki Maçka Ömer Burhanoğlu Hikmet Otama ve Rehabilitasyon Hastanesinde devam ediyor.

Tekerli sandalyede geldiği hastaneden yayan çıkmanın mutluluğunu dinamik Delimsirek çıktı sorulara kısa yanıtlar verebiliyor.

“Günce hayat aktivitelerini biricik başına gerçekleştirebiliyor”

Eksper Fizyoterapist Osman Futbolcu, AA muhabirine, Yasin Şahin’in hastaneye geçmiş başvurduğunda bir tane başına sadece ayakta durabildiğini, yürüyemediğini söyledi.

Atmaca’in kayırıcı bedeninin salim kısmını kullanamadığını ve konuşamadığını bile tamlayan Topçu, “Hastamıza, konuşma terapisi, ergoterapi ve aynı zamanda hastanemiz bünyesindeki teknolojik cihazların üstelik sayesinde rehabilitasyon programı verdik. Tedavinin üçüncü ve dördüncü yıllarında gözetim eşliğinde yürümeye başladı.” dedi.

Hastanenin fizik tedavi koordinatörü birlikte olan Futbolcu, gelinen süreçte hastanın bindi almadan yürüyebildiğine dikkati çekerek “Hastamız günlük hayat aktivitelerini biricik başına gerçekleştirebiliyor. Ayağa kalkmasında, familya içi aktivitelerinde hiçbir sav kalmadı. Elan zinde ve detaylı süre yürüyebilmesi amacıyla dahi çalışıyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Futbolcu, Delicesine’in tek veya iki kelimeyle konuşabildiğini, bu durumun birlikte günce yaşamını çok henüz dolgunca tıpkısı konuma getirdiğini ifade etti.

Hastanın salim kolunda anif hareketlerin yavaş yavaş başladığının altını çizen Futbolcu, “Nüzullü hastalarda ilk 6 kamer ve 2 sene çok önemlidir. Hastamıza o müddet ortamında çokça bati şekilde yatarak tedavi verdik fakat kronik evreye geçtiği antlaşma bu büyüklüğünde korkulu tedavi vermiyoruz. Bu kapsamda hastamız kısaca 4 sene ayaktan tedavi aldı. Haftanın 3 günü ahenkli aralıklarla projeksiyon veriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yasin Atmaca’in kardeşi Sezai Delimsirek, ağabeyinin hatır kanamasının arkası sıra 19 bölüm uyutulduğunu söyledi.

Zorlu tedavi sürecini anlatan Atmaca, “Tekerli sandalyeyle geldik, tabanvay çıkıyoruz. Osman Futbolcu, bize ‘Sabredin.’ dedi. Yasin As şu anda yürümeye dahi devam ediyor, öz işini da kendisi görebiliyor.” dedi. Atmaca, doktorlara ve yekpare hastane personeline teşekkürname etti.

Share: