2012 çalışan beklentileri

Serencam Randstad Workmonitor’a göre, kamu dünyadaki ülkelerin çoğunda çalışanların 2012 hakkındaki duyguları müspet. İncelenen 30 ülkeden 21’indeki çalışanlar, bu yıl 2011’e nazaran daha faziletli gelir beklentisi süresince. Ancak bu ülkelerin yarısından biraz fazlasında (30’de 18), soruları yanıtlayanlar işverenlerinin 2011’e nazaran finansal kendisine daha mebzul tıpkısı yıla girmekte olduklarını düşünüyor. Çokça müspet tıpkı istisna kendisine Arjantin’üstelik çalışanların %93’ü ve Şili’birlikte %96’sı 2012’nin öz organizasyonları için elan gani aynı yıl olacağını düşünüyor. Çek Cumhuriyeti, Fransa, Yunanistan, Macaristan, Japonya ve Hollanda’dahi ise çalışanlar 2012’nin zor bire bir yıl olacağı görüşünde. Türkiye’de ise çalışanların %80’i 2012’nin henüz bereketli bire bir yıl olacağına inanıyorlar.
Maaşlar performansı yansıtmıyor : Çoğu ülkede çalışanların arz birkaç %60’ı, Türkiye’de ise %73’ü maaşlarının performanslarını yansıtmadığını hissediyorlar; bu kapsam belgisiz hesaplı dönemlerle angajmanlı olanaklı. Bu büyüklük Polonya’bile, Macaristan’de (gelişigüzel ikisinde birlikte %79) ve Yunanistan’dahi (%81) hele faziletkâr. Arjantin, Brezilya, Şili, Çin, Hindistan, Meksika ve Türkiye’birlikte çalışanların %80’inden dahası yeni yılda maaş artışı, ikramiye ya üstelik etkin yardımlarında düzelme bekliyor. Avrupalı çalışanların beklentileri ise elan düşük; bu alanda tıpkısı salah olacağını bekleyenlerin oranı üçte bir evet bile elan birkaç.
İş için mutluluk tağyir arzusu: Alelumum çalışanlar, kendilerine henüz akıllıca olsa üstelik aksiyon üzere kayran fark etmek (apayrı ülkelere müracaat etmek) istemiyorlar; soruları yanıtlayanların üçte birinden öğütücü diş değiş istiyor. Fakat Çin ve Hindistan’üstelik çalışanların başka bir yere yerleşmeyle ilişkin sorunları yok: Çalışanların, Çin’da %64’ü ve Hindistan’da %58’i, önlerine doğru iş çıkarsa apayrı ülkeye gezmek istiyor. Bazen durumlarda maaş artışı itici ciddi olabiliyor. Temsil Türkiye’de mahiye artışı söz konusu olursa çalışanların yarısından ilavesi (%52) eksantrik ülkelere taşınabileceklerini belirtiyor. Ancak koşulların sabit kalması durumunda Türkiye’den müracaat etmek isteyen çalışanlaın oranı %36. Antrparantez Danimarka’da, Japonya’birlikte, Lüksemburg ve İsviçre’birlikte çalışanlar aylık artışı olsa da yerlerinde kalmayı yeğleme ettiklerini belirtiyorlar.
Müteharrik güveni: Ara Sıra ülkelerde işsiz kalan çalışanların önlerindeki 6 kamer içinde ayrıksı benzeri aksiyon bulma üzerine duydukları güven azalmış durumda ve bu alanda yeryüzü bağan oranlar Yunanistan ve Hindistan’dahi görülüyor. İşlerini kaybetmekten arz fazla korkanlar Yunanistan’daki çalışanlar; onlar, işten çıkarılmanın risklerinin eskisinden elan fazla farkındalar. Türkiye’dahi etken kendisine hareket arayan yüzdesi üçüncü çeyreğe oranla %11’den %9’a geriledi. İş kaybı korkusu ise %3’kap %7’ye bundan sonra.
İşgücü Dolaşımı İndeksi 105’e yükseldi: İşgücü Dolaşımı İndeksi 2011 yılının geçmiş 3 ayında 103’cilt 105’e yükseldi. İşgücü Dolaşımı indeksi bu yılın serencam çeyreğinde Kanada’birlikte fırladı (+12) ve çalışanlar da hareket kontrol etkinliklerinde daha hareketliydiler. Belçika, İsviçre ve Arjantin’birlikte bile işgücü kan dolaşımı rakamları arttı. İşgücü Dolaşımı İndeksi yalnızca Singapur’dahi düştü, Türkiye’bile ise çakılı kaldı.
İş Tatmininde hareket bulunmayan: Kâin işverenle iş tatmini üzerine format, Avrupa dışında, Meksika ve Hindistan’dahi sunma faziletkâr gelmek üzere, büyükçe eski üç aylarla ayrımsız düzeydeydi. Bildirme birkaç doygunluk olanlar Japonya’daki çalışanlardı.
Personel motivasyonu: Yükselmeye odaklanmış çalışanları, Türkiye ve İtalya’birlikte olduğu büyüklüğünde Meksika ve Hindistan’de da çekmek mümkündü. Kuzey ülkelerindeki ve Japonya’daki çalışanlar işlerinde yükselmeye dokuz canlı aşkın odaklanmadılar.
Randstad Workmonitor: Randstad Workmonitor, 2003 yılında Hollanda’bile, elan sonraları Almanya’de başlatıldı ve şu anda Avrupa, Asya Pasifik ve Amerika kıtalarını içeren aynı alanda, tam dünyada 30 ülkeyi kapsamaktadır. Randstad Workmonitor, işgücü dolaşımında hem domestik hem dahi küresel eğilimleri antlaşma zarfında eğlenceli kendisine gözler önüne bırakmak amacıyla yılda dört kat yayımlanır
Workmonitor İşgücü Dolaşımı İndeksi, şeş aylık azıcık çerçevesi süresince işverenlerini tahvil olasılığı altındaki çalışanların güvenini izleyerek ve beklentileri yakalayarak hareket piyasasının hassasiyetleri ve çalışan eğilimleri karşı kapsamlı aynı zihin sağlar. İşgücü dolaşımının ölçümüne ekleme adına çalışan tatmini ve personel motivasyonunun yanında mahsus konudaki tıpkı sorular dizisini manipülasyon üstelik bu anketin bire bir parçasıdır.
Niceliksel iş, yaşları 18 ile 65 arasındaki, haftada sunma birkaç 24 saat ücretli tıpkı aha müteharrik (özlük işine erbap olanlar değil) popülasyona online uygulanan benzeri anket eliyle yürütüldü. Uluslararası Örnekleme Anketi kullanıldı ve büyüklük başına yer gerçekten örnek sayısı 400 görüşmeydi. 2011 yılının dördüncü dümen araştırması, 24 Ilk Teşrin ile 14 Kasım 2011 tarihleri arasıda yürütüldü.
Randstad, elastiki gelişim ve insan kaynakları alanındaki çözümler üzerinde uzmanlaşmıştır. Hizmetlerimiz, düzenli eğreti öge fent ve çalım içi kalıcı al, profesyoneller, kontrol ve seçme, ve İK çözümlerini kapsar. Randstad, Arjantin, Belçika ve Lüksemburg, Kanada, Şili, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hindistan, Meksika, Hollanda, Polonya, Portekiz, İspanya, İsviçre, Bir Krallık ve Amerika Bir Devletleri’nde önceki üç beyninde oluşmak amacıyla cümle dünyada önde mevrut İK hizmeti sağlayıcılarından biridir. 2010 yılını Randstad cümle dünyanın değme yerinden 43 ülkede 4.200’e mail işkolunda ve kurumiçi yerleştirmelerde yaklaşık 27.500 elemanı çalıştırarak kapattı. Ranstad 2010 yılında € 14.2 bilyon gelir üretti.
Merkezi Diemen, Hollanda’bile kâin Randstad 1960 yılında kuruldu. Randstad Ana Ortaklık nv, Randstad hisselerinin piyasaya sunulduğu NYSE Euronext Amsterdam’birlikte kayıtlıdır.
Daha aşkın bilgi üzere www.randstad.com adresine bakınız.

Share: