Bakan Gurur: Acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon hane var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Gaye Çekicilik, ‘Üsküdar’de Nazik Dönüşüm 5000 Yeni Konut Projesi’ kentsel dönüşüm programın katıldı. Törene Icra Vekili Gelgel’un yanısıra İstanbul Valisi Şanlı Yerlikaya, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Üsküdar Şehremini Hilmi Türkmen da katıldı.

“VALİDEBAĞ KORUSU İÇİN PAZARTESİ GÜNÜ ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ”

Ev gelirliler üzere 15 bin toplumsal konut yaptıklarını söyleyen Nazır Gelgel, “500 aksiyon yerinin inşaatları yükselirken, eksantrik benzeri yerde vatandaşlarımızın sahiplik problemlerini çözüyoruz. Ayrımsız yandan İstanbul’a 6 milyon metrekarelik alanda 40 kavim bahçesi yapıyoruz. Yeniden Validebağ Korusu için bakanlığımız ve Üsküdar Belediyesi ile pazartesi günü itibariyle çalışmalara başlıyoruz. Kısaca 50 milyon TL’lik ayrımsız envestisman olacak” dedi.

“ACİL DÖNÜŞTÜRÜLMESİ MÜSTELZIM 1,5 MİLYON GÖZ VAR”

Bakan Gurur, “Üniversitelerimiz, fen insanlarımız ve bakanlığımız; şu dakika, ülkemizde müstacel dönüştürmemiz gereken 1,5 milyon konutumuz olduğunu ortaya koydu. Bu konutların 300 bini ise İstanbul’da düzlük alıyor. Çabucak bu 300 bin konutu dönüştürmeliyiz. Vekillik adına bugün İstanbul’birlikte, 126 bin konutun inkılap sürecini başlattık” diye konuştu.

“ILKGÜZ AYINDA 504 KONUTUMUZU VE 47 DÜKKANIMIZI TESLİM EDECEĞİZ”

Üsküdar’dahi yıpranmamış 5 bin konutluk proje karşı bilgi veren Bakan Gurur, “2018 yılında Çamlıca Camii’nin batısında kâin 180 bin metrekarelik tıpkısı alanı riskli düzlük ilan etmiştik. Derakap çalışmalarımızı başlattık; Kirazlıtepe ve Dolgunca mahallerindeki projemizde toplam bin 876 göz, 142 bitirim yeri yapıyoruz. Bu alanda TOKİ eliyle yürüttüğümüz çalışmalarımız kül hızıyla bitmeme ediyor. İnşallah bu yıl Eylül ayında 504 konutumuzu ve 47 dükkânımızı önümüzdeki yılın sonuna büyüklüğünde bile küsurat bin 372 basamak ve 95 dükkânımızı Üsküdarlı kardeşlerimize doğrulama edeceğiz” diyerek konuştu.

Icra Vekili Hava açıkladı: Müsilaj güç değil

 

Vekil Çekicilik müsilajdaki akıbet durumu açıkladı!

 

İzmir’üstelik kentsel transformasyon üzere 2 milyarlık envestisman

 

Share: