Er daldırmak his hastalıkları riskini azaltıyor

Exeter Üniversitesinin gaflet ve kardiyovasküler hastalıklara ilgilendiren yaptığı tıpkı çalışmada, yaş ortalaması 61 olan 88 bin 26 birey incelendi.

Araştırmacılar, katılımcıların yüzdelik 58’ini kadınların oluşturduğu, 43 ila 79 yaşlarında kişilerin bileğine taktıkları ayrımsız cihazla, 7 gün süresince dalgı başlangıcı ve intibah süresi karşı bili topladı.

Bunun yanı sıra katılımcıların dirim tarzı, sağlık ve fiziksel değerlendirmelerine ait anketler yapıldı.

Elan sonraları bu kişiler, kalp krizi, duygu yetmezliği, süreğen iskemik duygu hastalığı, düşkünlük ve geçici iskemik akın namına tanımlanan kullanılmamış tıpkısı kardiyovasküler çor tanısı üzere takibe alındı.

Geceleyin yarısından sonra uyuyanlarda önsezi hastalığına yakalanma riskinin yüzdelik 25 daha efdal olduğu tespit edildi

Avrupa Kardiyoloji Derneğinin (ESC) “European Heart Journal” dergisinde yayımlanan araştırı sonuçlarına göre, kestirmece 6 yıllık benzeri izleme süresi süresince 3 bin 172 katılımcıda (yüzde 3,6) kardiyovasküler hastalık gelişti.

Şeb yarısı yahut daha sonrasında uyuyanlarda duygu hastalığına yakalanma riskinin yüzdelik 25 elan erdemli olduğunu ortaya koyan araştırmada, 22.00 ile 23.00 ortada uykuya yakında ise bu riskin “genişlik bağan” olduğu tespit edildi.

“Erken yahut geç mevcut olmak vücudun sirkadiyen ritmini bozuyor”

Exeter Üniversitesinden Dr. David Plans, konuya ait yaptığı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Vücudun sirkadiyen ritmi adı sunulan ve fiziki ve zihnî işleyişi düzenlemeye yardımcı olan 24 saatlik benzeri çöz saati var. Çalışmamızdan illiyet sonucuna varamasak de sonuçlar er veya geç yatma saatlerinin eğin saatini bozma olasılığının elan efdal olabileceğini ve kardiyovasküler esenlik için pahal sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor.”

“Çalışmamız, uyumak için bildirme akıllıca zamanın vücudun 24 saatlik döngüsünün belli başlı ayrımsız noktasında olduğunu ve sapmaların sağlığa dokuncalı olabileceğini gösteriyor. Sunma riskli ant, tün yarısından sonraydı zira potansiyel kendisine sabahleyin ışığını rüyet olasılığını azaltabilir.”

Paris Anlaşması, ferda Türkiye’de yürürlüğe giriyor

 

Çin’de sıra dışı ‘pencereli’ tünel

 

Gazprom, Avrupa’daki doğal gaz depolama tesislerini doldurmaya başladı

 

Share: