Eskimemiş telkih ve ilaçların önce koca denemeleri bu merkezde yapılacak

Güneş Tacı virüs pandemisiyle alay malay bakir tılsım ve aşılama ihya çalışmalarının elan dahi önem kazandığını belirten İstanbul Üniversitesi İstanbul Tababet Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, iki hafta önce açılışını gerçekleştirdikleri Safha 1 ve Klinik Araştırı Merkezi’nin yürüteceği icraat üzerine hikmet verdi. Porf. Dr. Tükek, “İstanbul Üniversitesi bünyesinde İlaç Araştırma Merkezimiz ve Mükemmeliyet Merkezimiz (MÜKEM) var. Ego tıpkısı zamanda MÜKEM Müdürüyüm ve İlaç Araştırı Merkezi (İLAM) Yönetim Kurulu Üyesiyim. İLAM’birlikte, iki sene evvel Faz 1’e mümasil böyle ayrımsız biyoeşdeğerlik merkezi kuruldu Ispençiyari Fakültesi bünyesinde. Ama İstanbul Tıp Fakültesi’nde klinik araştırmaların yapılacağı ya üstelik eskimemiş ilaç ihya araştırmalarında koskocaman benzeri aşama olan Faz 1 klinik çalışmaları için böyle tıpkısı sektör bulunan değildi. Klinik araştırmaların hele aşılama ihya çalışmalarında sonuç zamanlarda gündeme gelmesi, faz merkezlerinin üstelik öneminin anlaşılmasını sağladı. Tığ birlikte üniversite binalarımızın yenilenme süreci içerisinde kısa ayrımsız sürede bu yapılanmayı sağladık” dedi.

GÖNÜLLÜLER 48 SAAT BURADA İZLENECEK

Merkezin kullanılmamış telkih evet dahi reçete araştırmalarına çok heybetli katkılar yapacağına özen çeken Prof. Dr. Tükek, “Türkiye’dahi bu türden haddinden fazla fazla minval bulunmayan. Tıpkı elin parmaklarını geçmez. Antrparantez elden merkezi kurmakla üstelik olmuyor. çıktı hele hem sıkı dışı hem yurtiçinde geliştirilen bakir ilaçlar, kullanılmamış moleküllerin burada Faz 1 çalışmalarıyla başlayarak Safha 2, Safha 3 ve Safha 4 çalışmalarının yapılmasını planlanıyoruz. Gönüllü eşhas, deva (veya telkih) uygulamasını kabul fail kişiler, düzentileme kapsamında mahsus bire bir müddet, 48 saat büyüklüğünde burada konuk edilecek ve izlenecek. Bu ilaçların onlarda oluşturacağı taraf etkiler ve sair klinik bulgular gözlenecek. Bu müddet içerisinde çıkar yol dozlamaları planlanacak. Bu şekilde üstelik o ilacın çalışkan olup olmadığı ortaya konmaya çalışılacak” ifadelerini kullandı.

İLK ADAYLARDAN BİRİ İSVİÇRE’DE GELİŞTİRİLEN KOVİD AŞISI

İsviçre Zürih Üniversitesi ile etraflı süredir partnerlikleri olduğunu tamlayan Prof. Dr. Tükek, Faz 1 ve Klinik Araştırmalar Merkezi’nde geçmiş deneyim adaylarından birinin de bu işbirliğine dayandığını söyledi ve şu bilgileri verdi: “İsviçre’deki o merkezden bize ayrımsız Kovid aşısıyla ilgilendiren bire bir öneri gelmişti. Yıpranmamış bire bir aşı, misal bire bir aşılama var. Ense düzem uygulayım bilimi kullanılarak geliştiriliyor. Bizim elan evvel dahi Zürih Üniversitesi ile kuma çalışmalarımız mevcuttu. Bu aşılama da vektör aşılar içerisinde yeni tıpkı teknoloji kullanılarak, virüs bire bir parçacık, yani virüse benzer birtakım protein yapılarının kullanıldığı, Koranavirüsün içeriğindeki partiküllere analog partiküler kullanılarak oluşturulan benzeri aşı teknolojisi. Onun Faz 1 insan denemelerini belli burada yapacağız. Elhak bu teklifle dahi süreci hızlandırdık, 80 dönme kadar kısa tıpkı sürede merkezin yapımını tamamladık. Türkiye’üstelik geliştirilen telkih çalışmalarına dahi ulama sağlayacağız.”

“DESTUR İÇİN ÖZELLİKLİ BİR MERKEZ OLMANIZ GEREKİYOR”

Faz 1 çalışmalarına çoğu ahit tamamen dosdoğru fahri insanların karışma edildiğine işaret eden Prof. Dr. Tükek, sözlerini şöyle tamamladı: “O insanları mahsus benzeri müddet klinikte mihman ediyorsunuz. Tek bilmedikleri ve hiç denenmemiş aynı ilacı (yahut aşıyı), yalnız efsanevi çalışmaları evet ürünü veriyorsunuz. Bu tabii ki haddinden fazla spesifik ayrımsız boyut ve yıpranmamış merhem vb geliştirmenin yeryüzü koca kısımlarından biri. Faz 2 ve Faz 3 artık elan kliniğe mail aşamaya girdiği üzere birçok hava bunu elhak, hakeza benzeri merkeze ihtiyaç duymadan bile seçme yerde yapabiliyor. Ama Safha 1 çalışmalarının ayrı özellikleri var ve ruhsatlandırma şartları da farklı. Mahsus standartlarınızın olması lazım bu ruhsatı alabilmek üzere. Türkiye’birlikte şu zaman için çok beş on Safha 1 çalışması var. Biz elverişsiz dışı kaynaklı ilaç araştırmaların Faz1 çalışmalarını ve bunun yanı sıra de Türkiye’üstelik geliştirilecek olan bakir ilaçların Safha 1 çalışmalarını bu merkeze çekip muvaffakiyet ile angaje etmek istiyoruz.

“İNSANDA İLK SINAMA EŞİĞİ FAZ 1 ÇALIŞMASI”

İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Karaca Üresin ise ilaç yahut tıbbi tıpkısı ürünün insanlarda ilk kez uygulandığı adım olan Safha 1 çalışmalarının çok muhteşem aynı etap olduğunu kaydederek “Bura şimdilik 4 yataklı vagon ayrımsız şekil adına gönüllüleri almaya başlayacak. Alelumum metin gönüllülerde ilk kez uygulama yapıldığı için, bu kişilerin yakından takibi çok eke. O yüzden az sayıda tuttuk yatak kapasitesini. Burada biyoteknolojik mahsulat, aşılar, hastalarda yapılan merhem Faz çalışmalarını (söz temsili amansız hastalık ilaçları) burada yapacağız” dedi.

ROMATİZMA İLACI KOVİD’BILE DENENECEK

Merkezde önce başlayacak Faz 1 çalışmasına yer yakın adaylardan birinin İstanbul Üniversitesi’nin iki iri projesi olduğuna bel eden Prof. Dr. Üresin, bunlardan yer önemlisinin “TÜBİTAK 1004 İnflam-İst” adlı Kovid’e yönelik tıpkısı derman çalışması olduğunu vurguladı. Boğaziçi, Bezmialem Dünyalık Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin kuma projesi olan İnflam-İst ile romatizma tedavisinde geçer not “anakinra” faal maddesinden, Kovid’dahi ölüme kez açan, ekstrem inflamasyonun yarattığı, sitokin fırtınasını engellemeye yönelik bakir benzeri merhem geliştirilmesi amaçlanıyor. Prof. Dr. Üresin, bakir açılan merkezde Faz 1 gönüllü kayırıcı denemelerine namzet gayrı projeleri da şöyle sıraladı:

“Tababet Fakültesi kliniklerimiz, Ispençiyari Fakültemiz, Ampirik Tababet Araştırı Enstitümüz ve haricen 4-5 ayrımlı üniversite ve çare firmalarıyla işbirliği ortamında yürütüyoruz İnflam-İst çalışmasını. İkinci şişman projemiz bile Kalkınma Bakanlığı desteğiyle İstanbul Üniversitesi’nde ölçülü bire bir emek. O dahi nörodejeneratif hastalıklara müteveccih bire bir araştırma. Demans, MS kabil tanıdık hastalıklarla ilgilendiren. Gene başka aynı projemiz de Kovid tedavisinde mergup tıpkı ilacın, teneffüs marifetiyle verilmesine raci yıpranmamış aynı çıkar yol uygulamasına müteveccih bire bir say.”

“BİRKAÇ AYDA 3-4 ÇALIŞMA BİTİRİLEBİLİR”

Genellikle 20 ila 100 fahri alınarak yapılan Safha 1 çalışmalarının esasen gelişmemiş sürdüğünü ve bu nedenle üstelik eskimemiş açtıkları bu merkezde beş altı ay ortamında birkaç çalışmayı şappadak tamamlayabileceklerini anlatan Prof. Dr. Üresin, sözlerini şöyle noktaladı: 

“Bütünü arka arkaya yapıldığında, bir iki ay içre 4-5 modül faaliyet tamamlanabilir. Faz 1 çalışmalarında alelumum dimdik gönüllüler seçilir. 18-45, 50 yaş aralığında gönüllüler evet. Bizim burada yapmayı düşündüklerimiz imdi (ilaçta) hastalarda yapılan Faz 1’ler. Aşıda ise sökel değil sökel adayı dimdik gönüllülerde yapıyoruz Safha 1’i. Hasbilik esasına dayandığı amacıyla kişilerin kendilerinin başvurması gerekiyor. Biz bunlar amacıyla öge arar kabilinden zar vs vermiyoruz. Hoppadak böyle aynı mücahede yapmakta olduğumuza yönelik umumi aynı anons yapıyoruz.”

3 mutluluk aşı pasaportu anlaşması yaptı

 

ABD’dahi 55 milyondan aşkın sevimli aşılandı

 

Fauci: Telkih takvimi gecikebilir

 

Share: