Güneş Tacı aşısında yan tesir zait belen

1 yılı aşkın süredir hayatımızda olan Kovid-19 ile ilişik aşılar geliştirildiği günden bu yana yan etkilerle ilişkin tartışmalar sürüyor.

Mesafe ayından bu yana uygulanmaya başlanan aşılar ile ilgili, alerjik tepki, adale ağrısı, başlangıç dönmesi gibi bir nice alerjik aksülamel ifade edilirken İlaç ve Afiyet Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), İngiltere’de Kovid-19 aşısı makbul rastgele 10 kişiden birinde 48 saat ortamında hafif canip etkiler görülebildiğini belirtmiş, bu yan etkilerden çoğunun gelişmemiş benzeri süre içerisinde kendiliğinden geçtiğini belirtti.

Astrazeneca ile gelişigüzel Kovid-19 aşısı geliştirme çalışmalarında bulunan Oxford aşı grubundan taraf etkilerle ilgili fazlalık tıpkı izah geldi.

‘BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ÇALIŞIYOR’

Daily Yakın’ın haberine göre Oxford, “Yan Etki dediğimiz semptomların ortaya çıkması, bağışıklık sisteminin olması gerektiği gibi çalıştığını gösteriyor” ifadelerini kullanırken Kovid-19 aşısı vücuda girdiği andan itibaren bağışıklık sistemini al alarma geçirdiği belirtildi. Aşılama yardımıyla vücutta antikor seviyesi yükselirken virüsü buyurmak için antikorların bati ayrımsız ceht harcadıkları, virüs belirleme edildikten bilahare T hücreleriyle hayat dolu ayrımsız muafiyet oluşturduğunun altı çizildi.

‘SİTOKİN SEVİYESİ ARTIYOR’

Haberde, aşının vücuda girmesiyle alay malay sitokin seviyesinin arttığına dikkat çekilirken Warwick Üniversitesi’nden Prof. Dr. Andrew Easton, “Aşıyla gelişigüzel vücudunuzdaki sitokin seviyesi artıyor. Bağışıklık sistemi, bu seviyenin artmasını hücrelerin virüsle savaşması amacıyla uyarıcı olacak kullanıyor. Bu bağışıklık sisteminin aşıya alın verdiği mefret ayrımsız karşılık” şeklinde konuştu.

Yeni aşılama ve ilaçların ilk insan denemeleri bu merkezde yapılacak

 

3 mevki telkih pasaportu anlaşması yaptı

 

Aşıyı bulan beniâdem konuştu: Virüs bizimle kalacak

 

Share: