Mobius: Bitcoin’i Ruslar yükseltiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ ISTIHBARAT SERVİSİ

Blockchain teknolojisi ve fikirli kontratlar bir nice imkanı birlikte beraberinde getirdi. Sunma temel açıklamayla, çokbilmiş kontratlar belli girdilerle, başlangıçta kodlanmış talimatları çıktılara dönüştürüyor. Mudil akil kontratlar, tetikleyici istek harekete geçtiğinde kâh çıktıları otomasyon sistemiyle yürütebiliyor. Bu uygulayım bilimi kontratta saha alan cemi partileri bilgilendirebiliyor ve cins zamanlı belirgin amal gerçekleştirebiliyor. Çokbilmiş kontratların canlı tıpkı şekilde çalışabilmesi için baştan itibaren dikkatli tıpkısı analiz ve kodlama gerekiyor.

Çokbilmiş kontratların bir nice kullanma alanı olsa üstelik, bu yazıda belirgin ve takip edilebilir hazırlık zincirleri oluşturmada oynadığı rolden bahsedilecek. Tedbir zinciri yönetimi, toptan pandeminin tedarik zincirlerinin esasen ne büyüklüğünde alıngan olduğunu göstermesiyle gündeme taşındı. Tıpkısı zamanda bir nice sektörün hangi kadar küresel desteğe ihtiyacı olduğunu gösterdi. Bunun nedeni ise ürünlerin kilit parçalarının yahut hammaddelerinin dünyanın çokça farklı yerlerinden temin ediliyor olması.

Ukrayna’nın Rusya tarafından işgaliyle alay malay, tedbir zincirleri benzeri misil daha adese altında. Forbes’un haberine göre Ülkeler Rusya’evet üretilen mahsulat de karışma girmek üzere, Rusya’evet aynı dizi film yaptırım uyguluyor.

Ancak transparan tedbir zincirlerinin olmadığı bire bir sistemde, boykotların etken tıpkısı şekilde uygulanıp uygulanmadığını sanmak olanaklı değil. Örneğin toptan pırlanta sektörü, Rusya’yla etraflı süredir devam fail tecim ilişkilerine sahip. Dünyanın yeryüzü şişman pırlanta madeni Alrosa’nın aynı kısmının sahibi ise Rusya hükümeti. Bugünün bilinçli tüketicileri, bu bilgilere cemaat olsa ve çekicilik güçlerini tedarikçilere farklı seçenekler dilek buyurmak üzere kullansa da, bunun şümullü kendisine uygulanması kabil değil.

Leonardo di Caprio, 2006 yılında gösterime giren filmi Hunriz Mücevher’ta bu soruna değindi. 2022 yılında ise içtimai medya kullanıcıları mahsulat ve markalara yönelik düşüncelerini direkt paylaşabiliyor olsa üstelik, dezenformasyon sorun olmaya bitmeme ediyor.

Diyapozitif tedarik zincirleri da, hatalı iddiaları cerh etmek ve akla yatkın bilgileri yansıtmak açısından lüzumlu. Ta dahi bu noktada fikirli kontratlar devreye giriyor. Pırlanta örneğinden beklemek icabında, şu şekilde benzeri kategorizasyon gerçekleştirilebilir: Genişlik 1 pırlantalar doğrudan Rusya madenlerinde çıkarılır, uzanım 2 pırlantalar Rusya’bile işlenir, format 3 pırlantaların Rusya’yla gelişigüzel ilişkisi eşsiz. finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bu şekilde belirgin ayrımsız tedbir zinciri, ürünlerin tüketiciye sunulmasından ilk geçtiği tüm yolları adım adım gösterir.

Bu senaryoda tedarik zinciri ayrımsız zamanda önde mevrut iş merkezlerini birlikte gösterebilir: Belçika, Hindistan ve Müttehit Zenci Emirlikleri. Bu noktada tüketiciler bire bir pırlantanın Rusya’yla ilişkisinin bulunup bulunmadığını anlayabilir. Bu şekilde bir blockchain teknolojisi üzere, adisyon verilebilirlik dahi ‘dağıtık’ ayla dirimlik. Brilliant Earth ve Taylor and Hart gibi kâh pırlanta perakendecileri, blockchain bütün bütün yığılım denetimlerine ehil. Bu şirketler şimdiden Rusya madenlerinden çıkarılan kamu taşları, bey platformlarından çıkardı.

Diğerleri ise blockchain teknolojisini kullanmadıkları üzere geride kalabilir. Dahası Belçika’nın pırlanta sektörünü yaptırımların kapsamından çıkarmak amacıyla gösterdiği çabalar  evet bile Hindistan’ın Rusya’yla öz dünyalık birimini kullanarak ticaret yapabilmesi üzere geliştirilecek bir ödeme sistemi konusundaki baskıları tedarik zincirlerinin olduğu kadar teftiş zincirlerinin birlikte önemini gözler önüne seriyor. Web3 adına birlikte bilinen metaverse’birlikte gerçekleşecek e-tecim faaliyetlerinde, şirketler üzere bu çeşit filtreleri uygulamak olabilir olacak.

AB’den Ukrayna amacıyla arttırma 90 milyon euro hamur

 

Yunanistan’dan Rusya’evet yaptırım

 

Ukrayna krizi derinleşirken global yatırımcılar hangi diyor?

 

Share: