Nezaret açıkladı: Zat evinizi internetten satabilirsiniz

Nezaret kaynakları bu iddiaların temelsiz olduğunu belirtilirken, cezai sorumluluğun gayrimenkulü olan vatandaşı kapsamadığı takkadak izin belgesi almadan as özne emlakçılara müteveccih olduğunu açıkladılar.

Yurt sektöründe vasıta dışılığı menetmek ve sektörü regüle söylemek üzere 5 Haziran 2018 tarihinde uygulamaya konulan Emlak Ticareti Hakkında Talimatname kapsamında yurt işletmelerine mezuniyet belgesi alma şartı getirildi.

Talimatname ile yıpranmamış kurulacak yurt işletmelerine mezuniyet belgesi şartı getirilirken, kâin taşınmazlar işletmelerine ise 31 Ağustos 2020 tarihine büyüklüğünde izin belgesi kabul etme hakkı sunuldu.

Gayrimenkul sahibi vatandaşla ilişik aranjman yok

Dünya gazetesinden Leyla İlhan’ın haberine göre vatandaşlara ilişkin bir düzenlemenin düz almadığı yönetmelik ile ait olarak ulaşılan kaynaklar şu açıklamayı yaptı:

“Vatandaşlarımızın kendilerine ait gayrimenkulleri isticar ve komutan faaliyetleri ya de bunlara müteveccih zar ita faaliyetlerine ilişik temas hükmün Yönetmelikte bulunmadığı, Bakanlıkça ölçülü Talimatname değişikliği çalışmalarında dahi vatandaşlarımızın kendilerine ilgilendiren gayrimenkulleri satışa sunmalarını veya car vermelerini engelleyecek temas hususun düzlük almıyor.

Bu durumda, vatandaşlarımız isterse 1 kıta, isterse 100 kıta gayrimenkulünü genel ağ yoluyla veya eksantrik aynı şekilde satışa bildirme hakkına topluluk olup kiralama, satma ve car ita işlemleri 31/08/2020 tarihinden sonraları de ayrımsız şekilde devam edebilecektir” denildi.

Emlakçı enflasyonu sona erecek

Izin belgesi olmadan zar veren emlakçıya ceza 5 bin 706 TL

Bakanlık kaynakları 25 bin TL’lik ceza miktarıyla ilgilendiren de görüş bildirdi. Gine mütenevvi haber siteleri ile içtimai iletişim araçları kurumlarında meydan düz ve izin belgesi olmadan ilan veren yurt işletmelerine verilecek ukubet miktarının 25 bin TL olduğu bilgilerinin de gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, bu durumda 6585 çevrilmiş Kanuna göre ceza uygulanacağı ve ceza tutarının 2020 yılı amacıyla 5.706 TL olduğu kaydedildi.

12 binin üstünde taşınmazlar işletmesi izin belgesi aldı

Tecim Bakanlığı verilerine bakarak 2018’in ikinci yarısından itibaren Talimatname kapsamında kâin taşınmazlar işletmeleri amacıyla 12 binin üzerinde izin belgesi düzenlendiği aktarılırken, bu oranın sektörün tahminî yüzdelik 40’lık bölümüne denk geldiği kaydedildi.

Kiralık ve satılık familya ilanı ita dönemi sona eriyor

Share: