Bahçeli eve dilek patlaması

Pandemi eş ahiz tercihini de değiştirdi. 633 kişiyle yapılan araştırmada, Türkiye’üstelik yüzde 47’,9’luk kesimin bahçesiz-balkonlu, yüzde 37.6’nın bahçeli-balkonlu, yüzde 8.7’nin ise bahçesiz ve balkonsuz evde oturduğu ortaya artık. Araştırı şirketi Areda Survey eliyle yapılan araştırmada, koronavirüsün etkisiyle eskimemiş karı seçimi yapanların sayısı yüzde 28 namına belirlendi.

DILEK YÜZDE 30 ARTTI

Bakir karı satın alırken evet birlikte kiralarken vatandaşın dikkat ettikleri beyninde ise yüzdelik 29,1 ile habbe fiyatı, yüzdelik 23 ile balkonlu ve bahçeli karı olması saha aldı. Korona virüs nedeniyle ev sektöründe yaşanan değişimi değerlendiren Emlak Danışmanı Ulaş Gezen, “Talepler geçen yıla nazaran yüzdelik 30 arttı. Yazlık kesimlerde doluluk oranı çokça efdal. Güzeşte sene ile bu sene beyninde fiyatlarda da yüzdelik 50’ye yakın artım var” diyerek konuştu.

FRANSIZ TERAS VE 1+1 EVLERE KÂM YOK

Gayrimenkul Danışmanı Ulaş Gezen, alelumum apartman dairelerinin balkonsuz olduğuna ilgi çekerek, “Daireler Fransız ayazlik şeklinde ve 1+1 dairelerde bir lahzada anında hiç balkon namevcut. Bu türlü dairelere rica oldukça düştü” dedi.

YAZLIK DAİRELER, KIŞLIK NAMINA KULLANILMAYA BAŞLANDI

IMDI bostan kullanımlı dairelere ve müstakillere yönelimin arttığını belirten Gezen, “Eskiden Büyükçekmece’bile yazlık daireleri satamazdık, dilek haddinden fazla azdı. Şu anda çok ağırbaşlı bir rica yaşıyoruz. Satılık ve kiralık villa tarzında binalar bulunamıyor. Şehir içerisinde veya ferdî kullanımlı dairelere yönelim var” diyerek konuştu.

TALEPLERDE YÜZDE 30’LUK ARTIŞ SÖZ KONUSU

Taleplerin güzeşte yıla kıyasla yüzde 30 arttığına aksan işleyen Gezen, “Güneş Tacı virüs kapsamında hele birçok sitede ve yazlık kesimlerde doluluk oranı çok faziletli. Yüzde 30 civarında taleplerde artım var. Bunlar fiyatları ve rakamları dahi etkiledi” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR YÜZDE 50 ARTTI

Talebin fiyatlara de tartı ettiğine özen çekici Gezen, “Geçen sene ile bu sene beyninde yüzdelik 50’ye yakın oranda artım var. Bunun asıl sebebi insanlar kuma alanların birkaç olduğu mutlak yerlerde haklarını dercetmek istiyorlar. Oralarda devir buyurmak istiyorlar. Toprağa kaplamak istiyorlar” dedi.

YURTTAŞ BAHÇELİ EV İSTİYOR

Kent içerisinde balkonlu benzeri evde oturduğunu dile getiren Kasıt Gökgöz ise “Rüçhan tercihimiz daha çok bahçeli aile oldu. Pandemi nedeniyle insanlar sosyalleşemiyor, hariç çıkamıyor. Yer azından evimizde kendi içimizde sosyalleşelim bahçe ve toprakla uğraşalım derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bakir familya tercihini bahçeli ve balkonlu evden yana kullanacağını söyleyen Emine Akbul üstelik “Güncel evlerde havalandırma denen benzeri şey bulunmayan. Bayağı yapıyorlar, bir nebzecik bire bir havalandırma koyuyorlar. Herkesin evi bahçeli olanaksız ama apartman dahi olsa geniş bire bir balkonu olması lazım. İnsanlar kan alabilmeli. Sarsıntı riski birlikte var. Bundan Sonra efdal binaların devri bitti. Ranza kabilinden evler yapıyorlar” diye niteleyerek konuştu.

BAHÇELİ EVİN AVANTAJI ÇOK AŞKIN

Bahçeli bire bir evi azrail kendisine müracaat etmek için gelen Gökhan Demirel ise “Benzeri apartmanın arka katında oturuyorum amma bahçeli tıpkısı sülale satın kabul etmek istiyorum. Bahçeli lüp avantajı çok çok. Çiçek yetiştirebiliyorsunuz, ayağınız çimenlere basıyor. Çocuğunuz üstelik gözünüzün uğrunda oluyor. Bunlar parayla satın alınamayacak avantajlar. Koronavirüs dünyada salgın halinde bizi de yer aşkin etkilediği bekçi eve kapanma noktası. Bu noktada bostan katının motivasyonu diğer katlara göre çok daha hayır oluyor” dedi.

Sülale alacaklar bunlara özen! 10 maddede eş kabul etme rehberi

 

İngiltere’da konut fiyatları 17 yılın arz yüksek artışını gösterdi

 

Kredisiz basamak satışlarında nazik artım

 

Share: