BRIC’ı anlayan şirketler kazanacak

2010 yılında Türkiye’üstelik faaliyetlerine başlayan dünyanın önde mevrut araştırı ve danışmanlık kuruluşlarından Frost & Sullivan, Türkiye’dahi hazırladığı özellikle erke, otomotiv, savunma ve esenlik kalkışmak amacıyla değişik sektörlerde tafsilatlı vadeli aksata öngörülerini dahi kapsayan raporlarıyla arsıulusal şirketlerin ve yatırım fonlarının Türkiye’deki faaliyetlerine havari olmanın birlikte farklı sektörlerde birçok Türk firmasına özel araştırma ve danışmanlık hizmetleri vererek çöz ve dış pazarlarda büyümelerine havari olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Frost & Sullivan, Türk şirketlerini bile yakından ilgili Çin, Hindistan, Rusya ve Brezilya’dan oluşan BRIC ülkelerindeki itidalli sınıfların dinamiklerini ve farklılaşan taleplerini masaya yatırıyor.
Ilımlı sınıflar BRIC genelinde yükselişte
Frost & Sullivan’a göre dünya genelinde hareket stratejilerinin çekirdeğini oluşturan itidalli sınıflar, büyüyen ekonomileri ve tezce kalabalıklaşan nüfuslarıyla BRIC ülkelerinde iri ehemmiyet kazanmaya başlıyor. söz konusu ülkelerde alelhusus serencam on yıl zarfında geniş bir mevki oluşturan mutedil sınıflar, farklılaşan talepleriyle önde mevrut satın alma gücünü oluşturuyor. BRIC ülkelerinde kullanılmamış tüketiciler kitlesi yerine birlikte tanımlanabilecek olan itidalli sınıflar, farklı zevklere ve ayrımlı satın alma güçlerine topluluk ağdalanmış aynı efrat grubu adına tanımlanıyor. Açık şümullü ayrımsız araştırı alanı olan BRIC ülkelerinin gelişen kullanılmamış orta sınıfları ve aksiyon fırsatlarını Frost & Sullivan satırbaşlarıyla aşağıdaki şekilde değerlendiriyor.
Bildirme serbest ölçülü sınıf Çin’dahi
Frost & Sullivan’ın incelediği BRIC ülkeleri ortada Çin’mağara 2020 yılına büyüklüğünde arz açık itidalli sınıfa erbap olması bekleniyor. Çin’dahi yıllık 7,500 ila 60,000 dolar arasında dirimlik elde fail haneler orta sınıf tüketiciler yerine sınıflandırılıyor. Bu tanışıklık bakarak, Çin’in 2020 yılına büyüklüğünde 949 milyon şahsiyet bir orta sınıf nüfusuna erbap olacağı anlayış ediliyor. Çin’bile ati vaat fail itidalli sınıfların beğenilerinde serencam on yıldan bu yana açık tıpkısı değiş görülmüyor ve söz konusu sınıflar ölçüsüz pazara meyil gösteriyor. İmitasyon ürünlerin bildirme iri ihracatçısı olan Çin, zat pazarında ürünlerin ‘gerçeğini’ arzu ediyor. Çinli tüketiciler, ekstrem ürünlerin statü ve kalite algısı yarattığına inanıyor ve bu ürünlere sahip olmak amacıyla henüz erdemli eşit ödemekten kaçınmıyorlar.
Starbucks bu trendden faydalanarak markasını Çin’birlikte tıpkı statü sembolü haline getirmiş ve ÇAKER’deki akla yatkın pahalı imajının bütün aksini burada konumlandırmış bulunuyor. Çin’birlikte faziletli eşit stratejisi oluşturan Starbucks, markanın yerel algısını efdal birinci sınıf arsıulusal ürün yerine vurguluyor. Çin’de satılan kahve, Amerika kabil mütekâmil ülkelerde satılan kahveden daha pahalıya satışa sunuluyor. Bu stratejisiyle Starbucks’ın alelhusus bu markayı tıpkı heykel sembolü kendisine algılayan eğin-ılımlı sınıfı hedeflediği görünüyor. Starbucks Yönetim Kurulu Başkanı Schultz, Çin’in mümasil ayrımsız zamanda Amerika dışındaki sunma büyük pazarları olacağını belirtiyor. Starbucks bu ülkede 500’den aşkın bey noktasına eş bulunuyor. Zincirin Mali İşler Müdürü Troy Alstead’e bakarak bu satma noktaları KÖLE’deki her bir eş noktasından daha aşkın yarar getiriyor.
Hindistan’üstelik verimsiz kesimler itidalli sınıfla birleşiyor
Frost & Sullivan, Hindistan’de yıllık geliri 3,200 ila 44,000 dolar ortada olan haneleri ılımlı derslik kendisine tanımlıyor. Bu gelir aralığı içinde, Hindistan’ın 2020 yılına büyüklüğünde 864 milyon yabanlık bire bir mutedil dershane nüfusa erbap olması bekleniyor. Şehirli hamhalat erkek ve mutedil sınıfın ast sınırının, 2020 yılına büyüklüğünde 500 milyon kişiyle dünyanın en nazik madun-ılımlı sınıf segmentini sağlamak için birleşeceği aritmetik ediliyor. Zir-orta sınıftaki bu nema, çekicilikleri ve konumlandırmalarıyla anadan görme sıfır, ancak son evre akla yatkın pahalı ve elverişli olan birçok yenilikçi ürünün piyasaya sürülmesine bozukluk oluyor. Hindistan’ın toplumsal kesimlerinin zir katmanlarına teknolojinin aceleci aynı şekilde girmesi, özellikle kıvrak telefonlar kalkışmak üzere mütenevvi teknoloji platformlarında şirketlerin yenilikçi mahsulat çıkarmalarına olanak veriyor.
Airtel Money, bu trendi çarçabuk yakalayan şirketlerin başında geliyor. 2012 yılı itibariyle 919,17 milyon kıpırdak telefon sahipliği olan Hindistan’de “müteharrik mülk” az çok muteber benzeri dalgalı namına görünüyor. 2012 yılının Küçük Ay ayında kurulan Airtel Money ise, Hindistan’ın evvel ‘kıvrak cüzdan hizmeti’ sunan şirketi namına tekmil Airtel müşterilerinin etkin dünya üzerinden sakıncasız tıpkısı şekilde ifa yapmalarına imkân veriyor ve nakit işlemlerinde berenarı gerekseme mahsus bire bir alternatifi hayata geçiriyor. Airtel Money, Hindistan’ın Maharashtra ve Goa eyaletlerinde açılışının daha 10’uncu gününde 50.000 aboneye ulaşarak cesim bir başarıya imza atmış bulunuyor.
Brezilya’nın bakir sayısal itidalli sınıfı
Frost & Sullivan, Brezilya’nın kendine özgü dört katmandan oluşan sosyo soylu erki yapısına dikkat çekiyor. Bu sınıflar A ve B (varlıklılar), C (orta derslik), D ve E (değişik derecede yoksullar) kendisine tanımlanıyor. C ılımlı sınıfı almanak 10,000 ila 44,000 dolar arası adam başına derece geliri elde ediyor. Brezilya’nın 2020 yılına büyüklüğünde bu dirimlik aralığı süresince 140 milyonluk ayrımsız ılımlı derslik nüfusuna topluluk olması bekleniyor. Serencam yıllarda Brezilya’daki itidalli sınıfın neredeyse bütün bireyleriyle açık izole bant muvasala sunan celal girişimleriyle dijital anlamda güçlendirildiği belirtiliyor. Sosyal apışlık, online satma ve internet bazlı cümbüş Brezilya’birlikte büyük bir ilerleme gösteriyor.
Magazine Luiza şirketi, mutedil sınıfla dijital hat arasındaki ilişkiyi haddinden fazla iyi anlamış ve rastgele ikisini birleştiren nazirsiz ayrımsız takip oluşturmuş bulunuyor. Magazine Luiza, Brezilya’dahi istihlak malları perakendecisi namına hayatiyet gösteriyor ve toplumun elden madun-mutedil ile mutedil derslik kesimlerini hedefliyor. Müşareket serencam yıllarda mihrak noktasını sayısal ve online kanallara kaydırarak, uygulayım bilimi meraklısı itidalli sınıf tüketicilerle bağlam kurmayı amaçlıyor. Kuruluşun halihazırda iki esas sınır süresince fiziksel ve mevhum girmek için çokça-kanallı tıpkı yaklaşımı bulunuyor. Sayısal kanallar ortada, sanal mağaza 90’lı yılların başında açıldı. Şeriklik, mağaza içi ve online satışı birleştiren tıpkısı sanal kanal sunan ilk Brezilya markası olduğunu belirtiyor. Bu mağazaların özelliği ise, zarfında müşterilerin ürünleri bilgisayar pavyonları vasıtasıyla seçip satın aldıkları 130 m2’lik aşağı mağazalar olmaları.
Rusya’nın ılımlı derslik kitle tüketicileri
Frost & Sullivan’ın analizine göre 2020 yılına kadar Rusya’bile 10,000 ila 44,000 dolar arasında almanak gelire eş olan ölçülü sınıflar 55 milyonla nüfusun yüzdelik 40’ını oluşturacak. Rusya itidalli sınıfı, sessiz ve kapalı yapısıyla teferruatlı yıllar boyunca anlaşılmazlığını sürdürdü. Fakat 2012 yılında, seçim sonuçlarına cebin çıkarak gücünü gösterdi. Siyasi kendisine elan enerjik olmanın beraberinde, sınıfsal namına henüz küşade ve görünür kuzuluk dahi geldi. Zalim ılımlı sınıfı arsıulusal gözlük markaları, iPhonelar ve Starbucks ile yeryüzü nihayetinde benzeri dönüşümü gerçekleştiriyor. Ilımlı sınıfının Batılı ürünlere olan ilgisini meram alan fast food sektörü ise yetişkin başarılara imza atıyor.
McDonalds, kumpir kızartmaları ve hamburgerlerin ülkede henüz yeni olduğu 1990’larda fast food pazarına giren geçmiş ayraç yerine öne çıkıyor. Amerika’nın adlı markası, Rusya’üstelik büyüyerek istihsal üzere mukteza kaynakların yüzdelik 80’kayınbirader tedbir fail benzeri yerel üretim birimi üstelik kurdu. McDonalds, pazara er girişi avantaja gönderme yönünde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Akıbet dönemde, ortaya sâdır ölçülü sınıfın küsurat taleplerini hedeflemek üzere yatırımlarını artırmayı planlıyor. bununla birlikte, gelişen Rusya pazarında gözü olan biricik uluslararası aktör McDonalds değil. Bir eksantrik Amerikalı markası KFC, Rusya’daki yıpranmamış evolüsyon planlarını açıklamış bulunuyor. Yum Restaurants International Russia’nın sahibi Oleg Pisklov’a bakarak KFC’nin yıllık satışları yüzde 20’den çok benzeri oranda artmış bulunuyor. KFC, Rusya fast food sektöründeki düzgün büyümeden faydalanmak üzere 2015 yılına kadar 300 eş noktasına ulaşmayı planlıyor. Aynı başka Amerikalı markası olan Wendy’s ise 2020’ye kadar 180 aşçı sayısına ulaşmayı öngörüyor.
Bakir ılımlı sınıfları akıllıcasına çakmak
Frost & Sullivan’ın araştırması, BRIC ülkelerinde gelişen mutedil sınıfların elbette hedefleneceği sorusuna cevap aramaktan artış bu gelişimin sonucunda hayata geçirilen stratejilere esas kavrayışlar sunmayı amaçlıyor. Başarılı gelmek isteyen şirketlerin durumunda stratejiler geliştirmesini öneren Frost & Sullivan, garaz pazarın zevk ve tercihlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguluyor. Düşük maliyet stratejisine eş bir şirketin tıpkısı pazarda kalburüstü olurken, benzeri başka pazarda başarısızlığa uğrayabileceğine özen çeken Frost & Sullivan, yıpranmamış mütemmim kitlelerinin ihtiyaç ve arzularını anlamının akıbet merhale önemli olduğunun altını çiziyor. Andıran geçmişin, Hindistan’daki Kingfisher Havayolları yahut Çin’deki Gap Fashion Line kadar itidalli dershane potansiyelini yakalayamayan iştirak örnekleriyle yoğun olduğunu tamlayan Frost & Sullivan, nüansları tam ve doğru yakalamanın önemine vurgu yapıyor.

Share: