Pandemi sonrası zenginler servetlerine servet katacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ DUYUM SERVİSİ

Dünyanın zenginleri pandemi sürecinde servetlerine servet kattı. Bu dirlik artışının ise toparlanma sürecinde da devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak İsviçre bankası Credit Suisse’in 2021 yılı dirlik raporu, dünyanın para miktarının önümüzdeki beş sene içre %39 artacağını düşünüyor. Bu servetin kapsamı dahilinde finansal yaratıklar ve emlak da bulunuyor ve rakamın 2025 yılında 583 trilyon dolara ulaşacağı düşünülüyor.

Milyonerlerin sayısının de az çok faziletli benzeri çabukça büyümesi bekleniyor. Geçtiğimiz yılın böylecene dünyada 56,1 milyon milyoner vardı. Milyoner sayısı önümüzdeki ilkokul yılda %50 artarak 84 milyona ulaşacak. 50 milyon dolar ve beden servete ehil ultra milyonerlerin sayısı ise %60 artarak 344 bine yükselecek. Financial Times’ın haberine göre bu tahminler IMF marifetiyle paylaşılan verilere dayanıyor.

IMF toptan ekonominin yaşayan tıpkı toparlanma göstereceğini ve karışık yurtiçi hasılada sadece bu sene %6 yükseliş görüleceğini söyledi. Mali piyasaların servetlere ulama sağlamadığı koşullar altında de, soylu erki büyüme zenginlerin servetine para katacak. Sekmen halkı serveti açısından dünyanın arz iri ülkesi MEMLUK olsa de yer balaban yükselişler, eşi tıpkı görülmemiş tıpkısı derhâl servetlerin yükseldiği Çin ve Hindistan’bile görülecek.

Credit Suisse’e bakarak 2025 yılında Çin’in merhale halki serveti, MEMLUK’nin 2017 rakamlarına balya hale ati. Mecmu bunlar zenginler üzere ferah bili. Ancak hikayenin tüm bununla ilişkin değil. İsviçre bankasının de altını çizdiği gibi, bu servet birikimi dengeli benzeri eşitsizliği üstelik besliyor. Zenginler geçtiğimiz yıl servetlerini diğerlerinden elan uslu oldukları üzere değil, huzur fiyatları hükümetlerin ve format bankalarının pandemi politikaları nedeniyle yükseldiği amacıyla artırdı. Credit Suisse, “hayat fiyatları ayrı tutulduğunda, global derece halkı serveti düşebilirdi” dedi.

Sair yandan hamhalat insanlar pandeminin yarattığı kazançlı hasarın etkisini hissetti. Bir Nice yaşama işini kaybetti, aylık kesintileriyle karşı karşıya kaldı ve birikimlerini bezdirmek durumunda kaldı. Toplamdaki eşitsizlik seviyesi 2016 yılından önce kaydedilen seviyelerin altında seyretse üstelik Credit Suisse’e göre kâh ülkelerde yükseliş gösterdi.

Ensesi Kalın müşteriler üstüne uzmanlığa cemaat benzeri bankanın bile eşitsizlik üzerine endişeli olduğu benzeri durumda, eşitsizliğin dikkate alınması müstelzim ayrımsız ülkü olduğu görülüyor. finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre toptan seviyede ülkeler arasındaki eşitsizlik düşüşte. Bunun sunma koca nedenlerinden bir tanesi birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki dirimlik ve para açığının kapanmasına katkıda mevcut Çin’mağara yükselişi. Fakat ülkeler içindeki eşitsizlik çok daha stabil.

Çünkü burada dirimsel, servet, terbiye ve başkaca keyif alanında farklılıklar bulunuyor. Hükümetler dahi bu zorluğun farkında. ÇAKER Başkanı Joe Biden zenginler amacıyla faziletli vergiler getirecek bir soylu erki izlence öneriyor. Tıpkısı zamanda sermaye kazançlarının de henüz efdal vergilere tabi tutulması ve miras vergilendirilmesinin henüz kaskatı olması bekleniyor. Geçim vergileri konusundaki tartışmalar üstelik ESIR dışındaki ülkelerde üstelik yükseliyor: İngilere’üstelik 1 milyon doların üzerinde varlığı mevcut hane halklarına bir defaya mahsus atılmak amacıyla %1’lik alacak önerisi öne çıktı.

Fakat kazanç politikalarında köklü değişimler istenmiyor. Hükümetlerin önceliği pandemiyle dövüşmek ve hesaplı toparlanmayı beslemek. Elan mebzul ayrımsız eğitim bilimi, esenlik hizmetleri ve ulaşım insanların hayatlarını geliştirebilir. Ancak bunlar zenginler ve yoksullar arasındaki devasa sağlık ve mal açığını gelişmemiş vadede durdurmak amacıyla ehliyetli değil.

Yatırım devi kripto uzmanları arıyor

 

Pandemi krizi dünya ekonomisi amacıyla punt olabilir

 

Yerel yatırımcı dövize yöneldi

 

Share: